Kunta ei ole liikelaitos

Nykyiset suurpuolueisiin kuuluvat Jyväskylän päättäjät ovat omaksuneet moraalisesti täysin kestämättömän ajatuksen kunnasta liikelaitoksena, jossa ihmiset ovat vain numeroita viivojen alla. Samalla he ovat kokonaan menettäneet kosketuksen meidän tavallisten kuntalaisten arkeen. Menojen leikkaamisesta on tullut rahoitusautomaatti kunnanisien ja -äitien mielestä tärkeiden projektien rahoittamiseen. Tällaisia projekteja ovat esimerkiksi konserttitalo ja uuden Jyväskylän hallintopaletin järjesteleminen niin, että hallintovirkamiehistä mahdollisimman monella säilyy status ja tulotaso.

Minä en voi hyväksyä sitä, että konserttitalosta edes haaveillaan samaan aikaan, kun kaupunki valmistelee vanhustensa myymistä kotihoidon ja palveluasumisen mukana yksityisen sektorin voitontavoittelulle. Huutolaisaika on palannut, kun heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä annetaan hoitoon vähiten maksua vaativille.

Entä mitä tehdään tiukempien taloudellisten aikojen koittaessa, kun niin yksityisten asiakkaiden kun kuntienkin maksukyky vähenee? Kärrääkö konkurssikypsä hoivayrittäjä potilaat huonekalujen mukana kierrätyskeskukseen?

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisen on säilyttävä kunnan tehtävänä numero yksi.

JARI PIRHONEN hoiva-alan ammattilainen kuntavaaliehdokas (komm.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.