En saanut vastausta

Tämän viikon rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa oli yhtenä aiheena paikoitushalli kirkkopuistoon noin 300 autolle.

Ne kuuluisat sanat miksi, miksi, miksi? Siis miksi en saanut vastausta, eikä moni muukaan lautakunnan jäsen?

Meidän virkakoneistolla on ihmeellinen tapa tuoda uusia merkittäviä asioita lautakuntaan niin kuin heittona: tässä olisi tämmöinen, pannaako nimet paperiin?

Osoituksena huonosta valmistelusta, on tyhjää äänestäneiden suuri joukko, joiden joukkoon en itse liittynyt. Esittelyssä ei tullut esiin esim. naapurien kuuleminen - tuleehan ulostulotunneli tulee suoraan kerrostalon pääoven eteen jonkun metrin päähän. Meluhaittaa, pakokaasuja ja yleistä turvallisuutta ei myöskään käsitelty. Entä mistä tulevat ulos hallin pakokaasut ja mikä on laitteiden ääni ympäristölle?

Olen yritysmailmassa elänyt kymmeniä vuosia ja on pakko kysyä, missä ovat Jyväskylän kaupungin, seurakunnan ja kulmatontille rakentavan yrityksen eettiset arvot? Miksi näillä kaikilla menee raha kauneuden ja hyvän keskustassa asumisen edelle?

Autoille on useita halleja, sadan metrin päässä jopa tuliterä Sokoksen halli ja rakentaa voitaisi entisen Esson alueelle ja kaupungintalon parkkipaikan alle.

MARKKU LAMBERG yrittäjä, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen (kok.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu