Kunnantalosta Kumppanuustalo

Nyt on tilaisuus tehdä Jyväskylän maalaiskunnan kunnantalosta Kumppanuustalo, koti kolmannelle sektorille!

Keskisuomalainen uutisoi tiistaina "Kunnantalosta talouden keskus" - tilapäisesti, ehkä viideksi vuodeksi.

Miksi?

Minusta maalaiskunnan kunnantalo pitäisi antaa kolmannen sektorin käyttöön ja etsiä tarvittava lisätila talouspalvelukeskukselle läheltä kaupungintaloa - järkisyistä eli käytännöllisyyden vuoksi viranhaltijoiden työn kannalta ja saada vihdoinkin ratkaistua kolmannen sektorin tilakysymys pysyvästi!

Uuden Jyväskylän tekosopimuksessa korostetaan kolmannen sektorin arvoa ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia - nykyinen Kumppanuustalo (suurin osa jo käyttökiellossa!) Jyväskylässä Vapaudenkadulla on homeisena vaaraksi terveydelle, joten uusi toimitila kolmannelle sektorille on pakko löytää ja pian.

Maalaiskunnan nykyiset viranhaltijat muuttavat kaupungintalolle tai sen lähipiiriin syksyllä ja upea kunnantalo jää tyhjilleen - miksei uusi, järjestöystävällinen Jyväskylä antaisi sitä järjestöille uudeksi Kumppanuustaloksi, sosiaalisen pääoman keskukseksi, ihmisten kohtaamispaikaksi?

Kunnantalossa on käsittääkseni riittävä määrä neliöitä järjestöjen tarpeisiin, upea valtuustosali yhteisiin kokous-, koulutus- ja juhlatapahtumiin, konsertteihin, kansanruokalatilat alakerrassa, hallituksen huoneesta saisi erinomaisen tuotemyymälän (oma ulko-ovi), upea aula vahtimestareita ynnä muita yhteispalveluja varten jne.

Erinomainen Kumppanuustaloksi!

Tietääkseni terve ja turvallinen, hissi on, luiskat on, kaikkea on - talo on liian hyvä tilapäisratkaisutilaksi, joten tehtäköön siitä esimerkillisen hyvä Kumppanuustalo!

Se olisi ensimmäinen askel uuden Jyväskylän tiellä kohti sopimuksessa korostettua kolmannen sektorin arvostusta!

Uusia tiloja uudelle Kumppanuustalolle on etsitty jo vuosia. Etsijät, joista yksi on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen johtaja Antero Mikonranta olisivat varmaan kiinnostuneita näin hyvästä vaihtoehdosta Kumppanuustaloksi. Järjestöt ansaitsevat kunnon tilat voidakseen keskittyä omaan tärkeään työhönsä paikasta toiseen muuttamisen sijaan!

Aurinkoista, mutta riittävän sateista kesää kaikille!

TUULIKKI VÄLINIEMI kaupunginhallituksen jäsen (sd.) Talouspalvelukeskuksen johtokunnan varapuheenjohtaja entinen kumppanuustalolainen Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.