Onko Mestarien liiga tarpeen?

Jääkiekon SM-liiga on nyt hieman jämähtänyt paikoilleen ja lisäksi liput ovat niin kalliita, ettei otteluissa voi käydä. Onneksi eurooppalaisessa jääkiekossa puhaltavat nyt uudet tuulet. Yksi puhutuimpia aiheita jääkiekossa Jere Karalahden jälkeen on kauan suunniteltu "Mestarien liiga".

Sen alkaminen näytti jo varmalta, mutta nyt taas arveluttaa. Jalkapallossa "Champions League" on pyörinyt jo kauan ja samanlaista systeemiä ollaan järjestämässä myös salibandyn puolelle. Onhan lätkässä yritetty mm. European Cupia yms, mutta eipä vain ole toiminut.

Jos tämäkin hanke jumittuu, saattaa se tehdä hallaa koko lajille, joka on muutenkin kärsinyt tappioita jenkeissä esimerkiksi koripallolle ja baseballille. Jos Mestarien Liiga onnistuneesti alkaa, saattaa se parantaa jääkiekon asemaa esimerkiksi Saksan kaltaisissa maissa.

Tulisi ainakin vähän vaihtelua tavalliseen SM-liigan aikatauluihin. Liiga saisi varmasti kansainvälisyyttä lisättyä. Olisi mukavaa nähdä tv:stä esim. Jokerit-HC Davos. Luultavasti venäläiset veisivät voiton lähes joka vuosi liigansa kovatasoisuuden vuoksi, mutta kannatamme hanketta silti, kunhan se ei repäise SM-liigajoukkueiden tasoeroja samanlaisiksi kuin NHL:ssä ennen palkkakattoa!

VALTTERI VAPOLA NIKO KEKKONEN Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu