Ilmastonmuutoksen todellisuus

Ilmastonmuutos alkaa vihdoinkin saada lehdissä sellaista huomiota, mitä se ansaitsee. Pikkuhiljaa heräämme, kun uhkakuvat häiritsevät pelottavasti myös rikkaiden maiden hienoja tulevaisuudennäkymiä. Ilmastonmuutos kun ei tunne rajoja. Valitettavasti vaiko onneksi?

Tarjoaako ilmastonmuutos meille mahdollisuuden elintapamme korjaamiseen? Ehkä ilmastonmuutos ei ole sen enempää kuin yksi oire siitä, että tapamme elää on kehittynyt väärään suuntaan. Meidän yhä kasvava vauraus rasittaa koko planeettamme, aiheuttaa ihmiskunnan enemmistölle vain haittaa, sekä kasvattaa kuilua rikkaiden ja köyhien välissä.

Sen lisäksi voidaan kysyä, onko nykyinen taloudellinen vauhti edes reilua itseämme kohtaan? Tuoko se ihmisille todellakin sitä hyvinvointia mistä unelmoimme, onnellista elämää?

Nämä kipeät kysymykset voimme tietysti mukavasti sivuttaa ja sulkea silmiämme ongelman ytimeltä esimerkiksi lisäämällä ydinvoimaa. Se on hiilidioksidivapaata ja siitähän on kysymys!

En usko, että ydinvoiman kannattajatkaan voivat olla vakuuttuneita siitä, että asia on loppujenlopuksi niin yksinkertainen. Ydinvoiman kaltaiset ratkaisut kuuluvat vanhanaikaiseen ajatteluun.

SIES VAN RENTERGHEM Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu