Paraneeko mikään kuntaliitoksessa?

Haloo Asikainen, Lauttamus ja Partanen! Olette ajamassa Jyväskylän maalaiskuntaa liitokseen sopimuksin, jotka eivät turvaa maalaiskuntalaisille tasa-arvoista kohtelua mahdollisen liitoksen jälkeen.

Korpilahden ja Jyväskylän liittymissopimuksessa on mm. Korpilahdelle oma aluelautakunta, kiintiöt uusiin lautakuntiin, oma maaseutulautakunta ja yhdistymisavustusta 7,4 miljoonaa euroa.

Miksi vastaavia asukasluvulla korjattuja ei ole maalaiskunnan osalta?

Julkisuudessa esittämänne maalaiskuntalaisia koskevat liitoskaavailunne ovat selkeästi huonommat kuin Korpilahden sopimus, miksi toimitte maalaiskuntalaisia vastaan?

Asukasluvun mukaiset turvaavat ehdot on vähintään oltava maalaiskunnan liitossopimuksessa tai vaihtoehtoisesti maalaiskunnan ei tule hyväksyä Korpilahden mukaan tuloa ollenkaan.

Niin sanotut Keski-Suomen Valon 32 miljoonaa euroa eivät voi olla liitosneuvotteluasia, vaan ne on sijoitettava välittömästi maalaiskunnan investointeihin. Kohteina homekoulut ja päiväkodit.

Palokan kuntayhtymän purkaminen tulee poistamaan kahden vuoden kuluttua kuntalaisille tärkeät kustannustehokkaat ja toimivat terveydenhuollon lähipalvelut.

Mitä olette saaneet neuvotteluissa tilalle?

Millä säännöillä kuntayhtymä aikanaan puretaan, senhän tulevat päättämään ulkopuoliset?

Toistaiseksi julkisuudessa ei ole ollut esillä yhtään kuntalaisten elinolosuhteita ja palveluja parantavaa asiaa, jotka puoltaisivat kuntaliitosta.

Kansanäänestystä ette halua. Teillä on varmaan salaista tietoa liitossopimuksista, miksi ne eivät voisi olla julkisia niille, joita asia koskee - vai koskeeko?

PENTTI HÄKKINEN Jyväskylän maalaiskunta, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.