Kolmatta sektoria tarvitaan

Kolmannen sektorin toiminnat ovat ottaneet sijansa yhteiskunnassamme. Vaikka työttömien yhdistysten edustajat ovat usein todenneet tavoitteekseen tehdä yhdistyksensä tarpeettomiksi, silti tarvetta yhä on. En pidä oikeana linjaa, jossa avustusrahat lopetetaan. Eri paikkakunnilla on suhteellisin pienillä avustusrahoilla saatu työllistettyä yhteensä satoja ihmisiä maakunnassamme.

Aina, kun jotakin tekee, niin jotakin saa, on totuus tänäkin aikana. Kun vaihtoehdoksi jää vain rahanmeno eikä tulosta työstä, tilanne ei ole oikein.

Ajatus työllistymisestä työmarkkinoille on hyvä, mutta aina se ei vain eri syistä onnistu. Silloin kolmas sektori on korvaamattoman tärkeä antaessaan mahdollisuuden työhön tukirahoillakin. Käydessäni eri työttömien yhdistysten ja nuorten työpajojen toimipisteissä niin maakunnassamme kuin Keuruullakin olen tavannut vain työstään iloisia ihmisiä. Jokaisen ja erityisesti nuoren kohdalla tämä merkitsee paljon. Tilanteiden ja asioiden parantuessa useimmat ovat sitten työllistyneet muille työmarkkinoille tai toimivat yrittäjinä. Tässäkin on tullut kiitettävän myönteistä tulosta.

Työ on jo sinänsä arvokas asia ihmiselle. Tätä mahdollisuutta tulee tarjota monin tavoin, kukaan ei saada jäädä osattomaksi.

Pitäisikö keksiä työttömien yhdistyksille uusia nimiä? Ehkä se auttaisi.

Kolmannen sektorin työtä tarjoaviin toimintoihin on löydettävä ratkaisut ja rahoitus. Kovan kilpailunkin maailmassa jokaiselle on oltava tarjolla jotakin työtä. Työllä itsellään on paljon muitakin arvoja kuin välitön rahallinen tulos.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk.) Keuruu / Haapamäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.