Kuin kala kloorivedessä

Ihmettelen Keskisuomalaisen toimittajavalintaa Muotimessuja koskevaan artikkeliin (29.1.) Miksi ihmeessä lähettää juntahtava, ei muodista kiinnostunut mieshenkilö tekemään juttua yhdestä maamme suurimmasta muotitapahtumasta? Toimittaja kirjoittaa tavan kansalaisen olevan kuin kala kloorivedessä Muotimessuilla. Ehkä mielenkiinto muotiin olisi muuttanut veden kirkkaammaksi.

Minä jouduin myötähäpeän tunteisiin juttua lukiessani. Miesparka ei ole kutsua saadessaan tiennyt, mitä sana chic tarkoittaa. Olisitte säästäneet hänet tuskalta ja lähettäneet messuille jonkun, joka on edes sen verran kiinnostunut muodista, että tietäisi sanan merkityksen. Toimittajaparalla oli jääneet nappaskengätkin kotiin (käyttääkö tätä sanaa enää kukaan?).

Vaikkei Suomi olekaan maailman mittakaavassa suuri muotimaa, miksemme mekin voisi liputtaa suomalaisen muodin puolesta muutaman kerran vuodessa. Juuri näiden tapahtumien avulla suomalainen muotiteollisuus saa näkyvyyttä ja sitä kautta suurempaa jalansijaa. Eräät meistä kun haluavat edelleen tukea suomalaista suunnittelua ja muotoilua ja pitää sen jatkossakin vähintään entisellä tasollaan. Täytyy muistaa, että muotimessut ovat esimerkiksi nuorille suunnittelijoille tärkeä näyttäytymispaikka, jota ilman omaa mallistoa voi olla vaikea saada suuren yleisön nähtäväksi. Ymmärrän, että yrityksille tapahtuma on vuosi vuodelta enemmän vain eräänlainen edustustilaisuus, mutta niitäkään ei kai Suomen mittakaavassa ole liian montaa vuodessa.

Toimittajan mielestä mallit olivat kamalan laihoja, toivoi kai näkevänsä catwalkilla naapurintytön kaltaisia pulleroita ja äidistä muistuttavia malleja, jotta olisi tuntenut olonsa edes vähän kotoisaksi. Ärsyttävää lukea juttua Muotimessuista, jossa kohkataan tästä ikiaikaisesta aiheesta.

Mielummin olisin lukenut ensi syksyn muodista, jota tapahtuma esittelee.

Ai niin, olihan toimittaja jotain saanut haaviinsa; harmaata.

Jos tämä on Keskisuomalaisen tapa valita toimittajat tapahtumiin niin minuun voi ottaa yhteyttä seuraavan jääkiekkopelin lähestyessä. Me kaikki voidaan sitten lukea seuraavan päivän lehdestä, kuinka isot ja karvaat miehet sohivat pikkuruisilla tikuilla vielä pienempää palikkaa ja liukuvat pitkin jäätä. Lopputulosta en taida jaksaa kertoa, koska ei kiinnosta..

MARI LAUKKANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.