Kauneusihanteet vaikuttavat monen nuoren elämään

Päivittäin tulee televisiosta ohjelmia, joissa on laihoja naisia ja lihaksikkaita miehiä. Tuhannet nuoret juoksevat peilin ja television väliä vertaillessaan itseään noihin aliravittuihin naisiin ja hormoneilla eläviin miehiin.

Media antaa vääristyneen kuvan normaalista ihmiskehosta. Vielä kasvuiässä olevat nuoret katselevat näitä ihmisiä, jotka heiluvat puolialastomina musiikkivideoissa tai lehtien kansissa. Joillekin on saatettu tehdä jopa kymmeniä kauneusleikkauksia!

Moni nuori haaveilee laihemmasta vartalosta ja aloittaa laihdutuskuurin. Tämä voi edetä jopa niin pitkälle, että lopulta nuori ajautuu anoreksiaan, joka on erittäin vakava ja vaikeahoitoinen sairaus.

Mielestäni median olisi korkea aika muuttaa suuntaa ja laittaa lehtien kansiin normaalivartaloisia ihmisiä. Pelkkää mediaa on kuitenkin turha yksin syyttää. Vanhemmat ja muut aikuiset voisivat nykyistä enemmän kannustaa nuoria luottamaan ulkonäköönsä ja kehua nuorta, oli hän minkälainen tahansa.

Nuorten itse täytyisi hyväksyä itsensä sellaisina kuin he ovat. Valittamisen sijasta pitäisi olla kiitollinen terveydestä ja siitä, mitä kaikkea hyvää elämässä on, esimerkiksi ystävät ja perhe.

HEIDI SILOKUNNAS koululainen Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.