Kysymyksiä vihreille

Kuten kaikki tietävät, Keljonlahteen rakennetaan kovalla vauhdilla turvevoimalaa, joka sitten joskus, jos käynnistyy, lisää ilmastopäästöjä tai jopa kaksinkertaistaa ne Jyväskylässä. Vihreät ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta olleet hurraamassa tälle hankkeelle. Tarvitaanhan Jyväskylässä ihan hirveästi lämpöä ja energiaa, kun täällä on ollut niin mahtavia paukkupakkasia joskus.

Viime talvena ne jäivät ainakin hyvin lyhytaikaisiksi ja tänäkään vuonna ei taida oikein talvea tulla - eletään jo tammikuun loppupuolta eikä talvesta ole tietoakaan. Talvi 2008 on väistämättä hyvin lyhyt. Ilmastonmuutos näyttää toteutuvan Pohjoismaissa muutakin maailmaa nopeammin. Vihreiden olisi luullut ympäristöasioilla ratsastaneena puolueena tietävän nämä tulevaisuutta koskevat arviot ja ennusteet. Valitettavasti vihreillä on ollut muut kuin ilmasto- ja ympäristöintressit mielessä, kun he lähtivät mukaan tukemaan Keljonlahden raiskaamista.

EU:n komissio ilmoittaa lähiaikoina uusituvan energian maakohtaisista tavoitteista. Ne saattavat merkitä turvevoimaloille uutta takaiskua, sillä turpeen käytöstä tulee tulevaisuudessa todella kallista. EU ei voi määritellä turvetta biopolttoaineeksi, vaan se on IPCC:n tehtävä ja asiasta päätetään joskus ensi vuosikymmenellä. Ei liene odotettavissa, että IPCC antaisi turpeen käytölle helpotusta.

Kysyn Jyväskylän vihreiden johtavilta kunnallispoliitikoilta, erityisesti JE:n hallituksen vihreältä jäseneltä, miten näin totaalinen virhearvio on päässyt syntymään. Mihin perustuu Jyväskylän vihreiden kannatus turvevoimalle ja kuinka kauan aiotte pysyä vielä valitsemallanne tiellä?

Ihanko kunnallisvaaleihin asti?

KALEVI TYNKKYNEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu