Turhaako tuhlausta?

Meidän perheessä sairastetaan masennusta oikein olan takaa, molemmat vanhemmat ovat kärsineet ja kärsivät tästä pirullisesta sairaudesta. Tämä sairaus köyhdyttää perheen henkisiä ja taloudellisia voimavaroja. Pitkien sairaslomien vuoksi talous on romahtanut ja kalliit lääkekustannukset eivät ole yhtään auttaneet asiaa.

Lapset ovat saaneet kokea osansa tästä kaikesta sairauden myötä tulleesta ikävyydestä. Vanhemmat eivät jaksa eikä ole varaakaan tarjota sitä kaikkea mukavaa toimintaa, harrastetta ja jopa yhdessäoloa, mitä muut terveet perheet kykenevät lapsilleen antamaan. Mutta, jos vain on sen verran rahkeita, että perheeseen pystyy sen lemmikin ottamaan ja sille kodin tarjoamaan, niin sen kyllä tekee.

Meidän perheeseen otettiin koira. Se vie meidät väkisinkin ulos, piristää meitä läsnäolollaan, tuo meille luontaisia endorfiineja ja täten vähentää masennuslääkkeiden tarvettakin. Koira on lähentänyt perhettämme, tehnyt meistä kokonaisemman ja eheämmän.

Jos koiramme sitten ottaisi ja sairastuisi, olisi takuuvarmaa, että veisimme sen lääkäriin ja haluaisimme sen paranevan. Emmehän haluaisi tappaa parantajaamme (vrt. Keskisuomalainen 2.1.)

Lemmikkihän ei ole tuotantoeläin eikä kertakäyttökamaa. Vain sydämeltään kylmä ihminen tekee niin, että tappaa ja ottaa jälleen uuden.

Jos haluaa sillä mentaliteetilla itselleen lemmikin ottaa, on sama ottaa itselleen pehmolelun ja jos haluaa mahdollisimman halvalla päästä, niin näin joulun jälkeen on alennusmyynnit menossa.

CIPRALEX VAI KOIRA? Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu