Tärkeä asiat jäävät hoitamatta

Kansanedustajat ovat ilmeisesti niin ylityöllistettyjä, ettei mitään todella tärkeitä asioita saada käsiteltä. Näyttää, että erilaiset vaalitukien selvittelyt ja muut edustajien mokat vievät kaiken energian ja kansalaisille tärkeät asiat ovat hoitamatta. Yhtenä esimerkkinä mummojen maastakarkoitus jota on pyöritelty kuukausi kaupalla ja mitään pysyvää ja oikeaa ratkaisua ei saada aikaiseksi.

Eräs todella tärkeä asia on naisten sukupuoliseen koskemattomuuteen liittyvien lakien ajankohtaiselle tasolle saaminen. Oikeusistuimissa asioita pyöritellään mahdollisimman epäselvien pykälien mukaisesti. Kun laissa on "kymmenen" erilaista kohtaa, joiden perusteella tuomio annetaan niin ei ole ihme, jos syyllinen selviää lähes "päänsilityksellä".

Kun puhutaan sukupuoliyhteyden yrityksestä, nopeasta sukupuoliyhteydestä, keskeytyneestä tai pitkäkestoisesta ym. ym. teoista niin taitava asian-ajaja pyörittää jutusta tekijälle "nahkapäätöksen".

Kun tähän lisätään lautamiesten poistaminen käräjäsaleista lähes kaikissa tapauksissa niin vähäinenkin maalaisjärjen käyttö oikeusistuimista puuttuu. Oikeusministerin suurin saavutus tällä hallituskaudella on lautamiesten lukumäärän puolittaminen tekaistulla säästösyyllä. Missään nämä "suuret säästöt" eivät kuitenkaan näy vaikka kansanvaltaa tältä osin pienennettiinkin. Jutturuuhkat ovat edelleenkin suuret ja ihmiset odottavat vuosikausia ratkaisuja käräjäsaleista.

Eniten ihmetyttää, että edes ministerin sukupuolikaan ei lisää halua parantaa naisten asiaa sukupuoleen kohdistuvissa rikoksissa?

Vielä kun nyt paljastuneet pedofiliaan liittyvät rikokset alkavat paljastua niiden todellisen määrän mukaisesti niin työtä tällä saralla riittää.

Vaikka Suomessa suurin osa kirkon toiminnasta on luterilaisen ns. valtionkirkon työtä, on sielläkin paljastunut lukuisia lapsiin ja nuoriin kohdistuneita väärinkäytöksiä.

Mitä eri uskonlahkojen suljetuissa piireissä tapahtuu, on niin vaikeasti selvitettävä asia, että luultavasti tapahtuneet väärinkäytökset jäävät valtaosin ikuisesti selvittämättä. Julki tulevat tapaukset on ehdottomasti saatettava oikeuskäsittelyyn, ettei lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta jatkuisi.

RAIMO NIININEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.