Pyrrhoksen voitto terveysasemasta

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi 10.2.2010 antamallaan päätöksellä valituksemme Jämsän kaupungin päätöksestä, jolla Jämsänkosken terveysasema päätettiin lakkauttaa.

Syynä valituksen hylkäämiseen ovat lähinnä näyttökysymykset. Meillä ei ole esittää mitään uutta todistusaineistoa siitä, että kuntaliitossopimuksessa ollut lause Jämsänkosken terveysaseman peruskorjauksesta olisi tarkoittanut jotain "enemmän" kuin mitä sopimukseen on sanamuodonmukaisesti kirjoitettu.

Asia kaatuu siis siihen, että kuntaliitossopimuksessa hanke on vain edistettävissä hankkeissa ja sopimuksessa ei ole edellytetty terveysaseman saneerausta juuri terveysasemakäyttöön. On vain edellytetty terveysaseman saneeraus, mutta rakennuksen käyttötarkoitus saneerauksen jälkeen voi hallinto-oikeuden mukaan olla mikä tahansa!

Eli näin pienestä väärästä sanamuodosta oli kiinni Jämsänkosken terveysaseman säilyminen terveysasemakäytössä!

Kaikki kirjallisesta sanamuodosta poikkeavahan on ollut vain suullisesti "sovittua" , jollaista sopimusta silloiset Jämsän puolen neuvottelijat eivät ole enää liitoksen jälkeen muistaneet tehneensä!

Ainakin 3 000 kansalaisadressin allekirjoittajaa ja lähes kaikki entisen Jämsänkosken päättäjät, luottamusmiehet ja johtavat virkamiehet ovat koko ajan olleet sitä mieltä, että kuntaliitossopimuksen rikkoi entisen Jämsän osapuoli.

Tuo rikkonut osapuoli voi olla täysin varma siitä, että tuota "sanamuotoihin" perustuvaa saivartelua eli sopimusrikkomusta ei tulla koskaan unohtamaan eikä hyväksymään!

Käyttämämme lakiasiantuntija on tullut siihen tulokseen, että emme voi voittaa valitustamme myöskään korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Raskain mielin joudumme toteamaan, että jatkovalitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on turha.

Riitely tai eri mieltä oleminen ei ole itsetarkoitus. Emme siis valita hallinto-oikeuden päätöksestä eteenpäin.

Voitto sanansasyöjille on siis Pyrrhoksen voitto! Eli voitto, jolla poliittisen petoksen tehneet hävisivät paljon enemmän kuin voittivat!

PEKKA KATAJA (ps) ARTO LAMPINEN (sd) ANTTI KOIVISTO (ps) SEIJA EL SAYED (Uusi Jämsä) PERTTI KARJALAINEN (Uusi Jämsä) TAPIO HAKANEN (vas) ARJA PAAKKANEN (vas) PERTTI RIIHINEN (vas)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu