Jyväskylä, talviurheilukaupunki?

Tulipa upeat kevättalven liikuntasäät: yöllä kylmää, päivällä aurinkoista. Senpä kunniaksi kaupungin liikuntapalvelut päätti lopettaa 14.3. kaukaloiden ja luistinkenttien ylläpidon!

Liikuntajohtaja selvitti puhelimessa, että kaukalon reuna sulaa auringonpuolella ja voi olla vaarallinen. Jopas jotakin. Samalla perusteella ladutkin pitäisi sulkea: siellä vasta vaaranpaikkoja onkin.

Tiistaiaamuna oli pakkasta -20, kyllä näillä aamu- ja iltapakkasilla pitäisi kaukalot kohtuullisessa jäässä vielä pari viikkoa.

Pelaamme mies- ja poikaporukalla kaukalopalloa ja ihmettelemme kenttien huonoa hoitoa ainakin Köhniöllä ja Keltinmäessä, jossa Kotalammen kenttä saatiin jonkinlaiseen kuntoon vasta uudenvuoden aattona. Lapsilla oli pitkä loma, jäädytyskelit mitä parhaimmat, mutta kenttä pitkään auraamatta ja onnettomassa, jopa vaarallisessa kunnossa.

Joku kirjoitti, että paljonpuhutun Laajavuoren kehittämisen voisi aloittaa laavupaikkojen kuntoon laittamisella. Aivan! Jyväskylä on täynnä kovapalkkaista herraa ja visiohöttöä, mutta peruspalvelut rapistuvat silmissä. Kaukolämmöstä uimahallilippuun täällä maksetaan kaikesta maan huippuhintaa.

Tuttu lapsiperhe muutti suurin odotuksin Helsingistä Jyväskylään ja lähinnä järkyttyi: kaikki palvelut olivatkin luokkaa huonommat ja kalliimmat.

Pankaa jääkentät kuntoon, että lapset saavat liikkua - tai repikää ainakin ne Jyväskylää talviliikuntapaikkana mainostavat logot pois. Tai käykää ottamassa Muuramesta oppia. Sinne mekin menemme pelaamaan.

JAAKKO LUOMA Jyväskylä, Köhniö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu