Miten verottaja korjaa virheensä?

Sain jokin aika sitten Verohallinnolta Jyväskylästä kirjeen, jossa vaadittiin alv-ilmoitusta viime vuodelta.

Olin sen omasta mielestäni lähettänyt jo aikoja sitten. Tässä iässä muisti kuitenkin heittää, joten kerroin asian myös asuinkumppanilleni. Hänen tapanaan on merkitä päiväkirjaansa kaikki vähemmänkin tärkeät tapahtumat.

Ja sieltähän löytyi merkintä, että olimme käyneet jättämässä alv-ilmoituksen vuodelta 2009 Keuruun verotoimiston oven pielessä olevaan postilaatikkoon hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

Tämän jälkeen meni jonkin aikaa, kun sain Jyväskylän verotoimistosta kohteliaan kirjelmän, jossa todettiin, että koska alv-ilmoitustani ei ole määräaikaan mennessä jätetty, kehoitetaan se jättämään tiettyyn määräpäivään mennessä.

Soitin harmissani Jyväskylän verotoimistoon asiasta. Monen minuutin odotteluajan sain yhteyden naisvirkailijaan, jolle selostin pulmani.

Lyhyehkö vastaus oli jotain sinne päin, että "epähuomiossa karhukirjelmät oli lähetetty tilanteen 30.11.2009 tilanteesta", joten valitamme tapahtunutta.

En mahtanut mitään sille, että purin kiukkuani puhelimessa olevalle henkilölle. Mutta asiallisesti olen sitä mieltä, että karhukirje-asiassa syyllinen on löydettävissä ja löydettävä.

Vähin vaatimus lienee, että syylliseltä henkilöltä peritään virheellisen tutkimuksen verotoimistolle aiheuttamat kulut sekä karhukirjeitten laadinta- ja postikulut ym. työnantajan harkinnan mukaan.

Ei tällaista huolimattomuutta sallita missään, saati sitten pilkuntarkassa verohallinnossa.

TUOMO MURTOMÄKI metsänhoitaja Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.