Pekkarisesta hyvä puheenjohtaja ja pääministeri

Suomen Keskusta on jo toista peräkkäistä vaalikautta maan suurin puolue, pääministeripuolue. Se on hoitanut ihmisten ja isänmaan asioita hyvin. Vastuunkantajat ovat eri syistä joutuneet purjehtimaan vaikeissa tuulissa. Niinpä keskustan kannatus on notkahtanut.

Maakuntien johtavan yhteiskunnallisen voiman Keskustan luotsaaminen nykytilanteesta uuteen nousuun on haastava mutta mahdollinen tehtävä. Keskustalainen aate, ihanteet, arvot ja poliittiset ratkaisut ovat entistä ajankohtaisempia.

Keskusta tarvitsee innostavan puheenjohtajan, jolla on näkemystä, särmää, tietoa ja taitoa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on osoittanut pitkällä urallaan olevansa sitä, mitä Keskusta tarvitsee juuri tässä tilanteessa. Hän on sinnikäs aatteen mies, johon keskustaväki voi nyt luottaa. Yhteistyökumppanit arvostavat häntä aidosti.

Pekkarinen on kasvanut vakaan valtiomiehen mittoihinsa uurastamalla ahkerasti, hankkimalla vuosien varrella monipuolisen asiantuntijuuden ja kehittämällä taitavan toimintatavan. Hän tuntee läpikotaisin Suomen, sen maa- ja seutukunnat. Hän kuuntelee kansalaisia herkällä korvalla ja vastaanottavaisella mielellä. Voimme luottavaisin mielin uskoa hänelle myös pääministerin vastuullisen tehtävän.

Me Maurin työtä maakunnissa, kotimaassa ja myös Euroopan parlamentista käsin seuranneet vetoamme Mauri Pekkarisen valitsemiseksi keskustan puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi. Hänellä on vakaa kokonaisnäkemys, aatteellisuutta ja virtaa. Juuri näitä ominaisuuksia suomalaiset odottavat Keskustan puheenjohtajalta ja aikaansaavalta pääministeriltä.

KYÖSTI VIRRANKOSKI Euroopan parlamentin jäsen 1996-2009 HANNU TAKKULA Euroopan parlamentin jäsen ERKKI LAATIKAINEN professori ANTTI SUOMALA puheenjohtaja Keskustan Keski-Suomen piiri AILA PALONIEMI kansanedustaja ANNE KALMARI kansanedustaja LAURI OINONEN kansanedustaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu