Vem vill hjälpa oss?

Kokoomuslainen sisäministeri Holmlund kaatoi jäävettä keskisuomalaisten niskaan ilmoituksellaan lakkauttaa hätäkeskus Jyväskylästä. Kotiinpäin vedosta ei ministerin mukaan ole ollenkaan kysymys, vaikka jotenkin kummallisesti ministerin oma vaalipiiri eli Satakunta säilyttää hätäkeskuksen Porissa.

Perustelut ovat melkoisen omituiset. Vaasa ajoi Jyväskylän edelle ministerin mukaan kaksikielisyyden ansiosta. Ministeri ei siis usko, että Jyväskylässä, Suomen koulutuksen kehdossa, taipuisi ruotsi. Uskomatonta ajattelua! Sitäpaitsi, väheksymättä ruotsinkielisiä kansalaisia, onhan heidän prosentuaalinen osuus väestöstämme melko pieni. Nyt kuitenkin suurin osa lakkauttamispäätöksistä tehtiin kieliperusteisesti. En ymmärrä myöskään miten meriolosuhteiden tuntemus on tärkeämpää kuin sisävesien tuntemus tai muu osaaminen.

Kummallista on myös se, että järjestelmä halutaan muuttaa nyt, kun mm. Keski-Suomessa on saatu toiminta hyvään kuntoon tilojen ja henkilökunnan osalta. On myös ennakoitavissa, että uudessa järjestelmässä joudutaan kuitenkin luomaan jonkinlainen paikallinen tilannekeskus. Eli palataan tavallaan vanhaan takaisin. Ja maksetaan lisää euroja.

Pahalta tuntuu henkilöstön puolesta, joka joutuu nyt miettimään oman tulevaisuutensa työpaikan osalta uusiksi. Nyt on Keski-Suomen ministereillä näytönpaikka koulutuksen saralla, jotta saamme nykyisen osaavan hätäkeskushenkilöstön löytämään osaamistaan vastaavan työpaikan Keski-Suomesta. Kun ei ministeri Virkkunenkaan ollut kovin innokas vaikuttamaan Jyväskylän puolesta ennen ministerikollegansa päätöksentekoa.

TUULA PELTONEN kansanedustaja (sd.) Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu