Yliopiston kirjasto lainaa kirjoja

Jyväskylän yliopiston kirjaston kokoelmissa on yli 1,5 miljoonaa teosta ja saapuvia painettuja lehtiä noin 7 500 nimekettä. Jyväskylän yliopiston kirjasto lainaa lähes kaiken aineistonsa joko kotiin tai käytettäväksi kirjaston tiloissa. Osa aineistoista on aina lukusaleissa asiakkaiden saatavilla.

Kirjaston kotilainattava kurssikirjakokoelma on laaja. Kysytyimpiä kirjoja hankitaan useita kymmeniä. Kurssikirjoja ei kuitenkaan pahimpina ruuhka-aikoina ole koskaan liikaa. Sen vuoksi käsikirjastoon hankitaan ns. lukusalikappaleita, joihin Jari Järvinen viittaa (Ksml 4.3.). Lukusalikappaleet on tarkoitettu nimensä mukaisesti käytettäväksi kirjaston tiloissa.

Helpottaakseen opiskelijoiden valmistautumista tentteihin kirjasto lainaa käsikirjastosta lukusalikappaleita yöksi ja viikonlopuiksi. Menettely on poikkeuksellinen, ja se edellyttää tarkoin harkittua lainauskäytäntöä: milloin kirjoja saa lainaksi ja milloin ne pitää palauttaa.

Kotiin lainattavia kurssikirjoja on Jari Järvisenkin mahdollista lainata kirjaston aukioloaikoina maanantaista torstaihin klo 8-20, perjantaisin klo 8-18 ja lauantaista sunnuntaihin klo 9-16.

MARJUT VIRKKUNEN toimistopäällikkö Jyväskylän yliopiston kirjasto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu