Uskonnon opetus tärkeää

Uskonnon opetus kouluissa puhuttaa. Kirkko haluaisi lisätä opetusta, vapaa-ajattelijat karsisivat tunnit pois. Väittelyissä ei ole kysytty asianomaisten mielipidettä. Mitä nuoret haluavat?

Uskonnon opetus on äärimmäisen tärkeää. Uskonto on väline oman kulttuurin tuntemuksen syventämiseen. Miten Suomesta voidaan rakentaa monikulttuurinen, jos omat kansalaiset eivät tunne kulttuuriperinnettään?

Koulun ja kirkon yhteistyötä pitäisi lisätä. Koska seurakunnilla ei ole kovin paljon tarjottavaa nuorille, olisi hyvä, jos koulun kautta löytyisi jotain toimintaa. Peruskoulusta itselleni jäi ainakin mieleen kevät- ja joulujuhlat kirkossa.

Uskonnon ja elämänkatsomuksen opetus eri ryhmissä ei lisää nuorten suvaitsemattomuutta enempää kuin erityisopetuskaan. On vain keksitty tekosyitä, jotta uskonto saataisiin pois pakollisista oppiaineista.

Mitä pahaa uskonnossa on? Pelätäänkö, että nuoret tulisivat uskoon, alkaisivat käydä kirkossa ja aktivoituisivat seurakuntalaisina? Onko vaarana massaryntäys rippikouluun?

Isovanhemmilla lukujärjestyksessä oli uskonto, laskento, lukeminen ja laulu. Uskonto on perinne, osa suomalaisten identiteettiä. Miksi se pitäisi kitkeä pois? Maahanmuuttajien tunteiden ohessa on muistettava myös suomalaisten tunteet. Väestöstämme suurin osa on evankelisluterilaisia. Uskonto kuuluu kaikille, myös suomalaisille. Eikö voi olla kansainvälinen ja samalla säilyttää perinteet?

ELLI MINKKINEN Uurainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu