Tästä lähtee Laajavuoren kehittäminen

Ehdotan, että suurisuuntainen ja visionäärinen Laajavuoren kehittäminen lähtee liikkeelle alueen latuverkon yhteydessä olevien laavujen paremmasta hyödyntämisestä. Nythän ne lojuvat käyttämättöminä lumikinosten saartamina. Jyväskylän kaupunki voisi hetimiten huolehtia siitä, että laavuille saataisiin asianmukaiset nuotiopaikat ja kuivia polttopuita.

Tällä hetkellä laavujen hoito on täysin retuperällä. Niistä ei löydy minkäänlaista tulentekopaikkaa ja parhaassa tapauksessa nuotiotarpeiksi löytyy todennäköisesti jonkun satunnaisen käyttäjän jättämiä tuoreita oksanpätkiä ja nahistuneita sanomalehtiä. Niistä ei parhaillakaan erämiestaidoilla saa kunnon makkaranpaisto- ja kahvinkeittotulia viriämään.

Kyllä nolotti olla jyväskyläläinen, kun veimme ulkopaikkakuntalaiset vieraamme Laajavuoren maastoon hiihtoretkelle ja etukäteen ohjelmaan suunniteltu makkaranpaisto laavulla epäonnistui surkeasti. Tilannetta ei yhtään parantanut se, että laavulle samaan aikaan sattui tulemaan perhe, joka kertoi, että naapurikunnassa Laukaassa nämä asiat on hoidettu todella mallikkaasti kuntoon.

Taitaa olla niin, että suuruudenhulluja visioita haihatellessa pienet, vähällä rahalla ja vaivalla kuntoon saatettavat perusasiat ovat nyt jääneet hoitamatta.

JUSSI KARI Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu