Erilaisia vaaleja

Viime vuonna pidettyjä Iranin vaaleja kritisoidaan läntisissä viestimissä edelleen. Vaalien tulos oli tietenkin väärennetty, kun se ei ollut mieluinen Iranin vihollisille. Suuresti ihmettelen Ukrainan vaalien tuloksen saamaa vastaanottoa. Ilmeisesti lännen demokratiat ovat menettäneet uskonsa dollarien vaikutukseen ukrainalaisten äänestäjien kantoihin. Muistot palaavat oranssin vallankumouksen aikaisiin, dollareilla ostettuihin mielenosoittajiin Kiovan keskustassa.

Miehitetyssä Irakissa pidettyjä vaaleja on kovasti ylistetty etenkin Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Miehitysjoukkoja on Irakissa vielä 100 000-150 000, eri laskutatavoista riippuen. Ilmeisesti Iranin vaalitkin olisivat olleet vapaat, jos maa olisi amerikkalaisjoukkojen miehittämä.

Läntinen kuvitelma demokratiasta on todella outo ja ihmeellinen. Jos teet lännelle palveluja, ei ole nokon nuukaa miten kansalaisia kohtelet. Muistettakoon Saddam Husseininkin olleen lännen hyvä ystävä Irakin sotiessa Iranin kanssa 8 vuoden ajan. Kemikaali-Alin suunnittelema kaasuhyökkäys kurdialueelle ei vastalauseita herättänyt.

Saudi-Arabian feodaalihallinto, Egyptin Mubarak, Israel ja muut eriasteiset diktatuurit ja rotusyrjintävaltiot ovat hienoja ja vapaita maita Obaman ja hänen hännystelijöidensä mielestä.

REINO WELLING Jämsänkoski

Mikko Kuustonen, suomalaisille ei ole annettu hyvinvointipalveluja, ei korkeahkoa elintasoa, eikä varsinkaan demokratiaa - päinvastoin kuin radiohaastattelussa esitit ymmärtäneesi. Sinua edeltäneet sukupolvet ovat ne työllään hankkineet ja hengellään lunastaneet. Seuraavatkin sukupolvet joutuvat niistä maksamaan, verottaja pitää siitä huolen perintöverolla.

HARRI JAAKKOLA Äänekoski

Hiihtokilpailuissa 50-luvulla käytettiin teräsreunaisia suksia (Rasilainen: Keski-Suomen hiihdon historia). Olivatko parhaat suksenkuljettajat silloin pertsalla etenijöitä vai käyttivätkö he wassua, kuokkaa, mogrenia vai mitä?

JUHA HINTIKKA Uurainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.