No hei, älä viitsi!

YLE:n ajankohtaislähetyksen keskustelussa EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen suorastaan tuohtui suomalaisten ahtaajien vähintäänkin kohtuullisista vaatimuksista. Ahtaajat, jotka ovat aivan omanlaisensa duunariporukka, vuorotyöskentelijöitä kummallisissa olosuhteissa säiden ja milloin minkäkinlaisten suhdanteiden armoilla. Vertaansa vailla oleva repliikki EK:n Inkeroisen suusta tuossa ajankohtaisessa keskusteluohjemassa oli seuraavanlainen sisällöltään: onhan se nyt kumma, kun tuommoinen pieni vähemmistö vaatii enemmän kuin muut.

Minusta on kanssa hirvittävän kumma, että tässä maassa ja maailmassa hirveän pieni vähemmistö vaatii koko ajan paljon enemmän kuin muut. Ja nyt en todellakaan puhu ahtaajista. Omistajat ovat älyttömän pieni vähemmistö, omistajien palkkaamat johtajat pikkuisen suurempi pieni vähemmistö. Ja nämä pikkuriikkiset, pienet pikkuiset vähemmistöt vaativat koko ajan paljon paljon enemmän kuin ylivoimainen ihmisten enemmistö.

Toivotan toimitusjohtaja Inkeroiselle nautinnollisia läksyjenlukuhetkiä semmoistenkin julkaisujen parissa, joista ilmenee suomalainen tai maailmanlaajuinen tulonjako.

Kaikki tuki suomalaiselle työlle, kaikki tuki suomalaiselle työläiselle, kaikki tuki ahtaajien työtaistelulle!

SIRPA MARTINS pj, Keski-Suomen Vasemmistonaiset Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu