Onnellinen elämä on tänään, tässä ja nyt

Näin kevään kynnyksellä on hyvä katsella ja kuunnella, antaa aikaa ajatuksille ja itselle, oikeasti pohtia sitä, mitä kukin elämältä odottaa. Esimerkiksi, olenko onnellinen tai kuinka onnellisuuden voisi saavuttaa?

Meillä on ollut aivan mahtava talvi pitkästä aikaa, on saanut hiihtää, luistella, laskea mäkeä. Miten lapset ovatkaan olleet riemuissaan, kun mummolassa on saanut pyöriä lumessa ja hyppiä katolta lumihankeen! Hiihtolomallaan kukin on voinut harrastaa juuri sitä mitä haluaa.

Useimmiten ihmiset ovat onnellisia, kun heidän eri elämänalueensa ovat tasapainossa. Pysyvä sisäinen rikkaus on hyvän elämän ja onnellisuuden tae. Usein voi tuntua, että se Onnellinen Elämä on juuri alkamassa. Mutta pian ilmestyy jokin este, vastoinkäyminen: sairautta, jokin tärkeä työ tai vaikka laskun maksu. Ja sitten luullaan, että kun näistä selvitään, niin sitten vasta se elämä alkaa.

Mutta asia vaan on niin, että ne esteet ja vastoinkäymiset ovatkin juuri sitä Elämää. Myös hyvän olon tunteella on välitön yhteys ihmisen terveyteen. Verenpaine ja sydämen toiminta riippuvat paljon mielialasta - joten nauti joka hetkestä. Onneen ei ole tietä, vaan onni on tie.

ENSIO SAARELA Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.