Raamattu ei anna sijaa salarakkaille

Olen hämmästyneenä seurannut jo jonkin aikaa Keskisuomalaisen "lyhyissä" jatkunutta mielipiteiden vaihtoa uskosta ja salarakkaudesta. Aluksi jopa epäilin jonkun pilailevan.

Ilmeisesti palstalla ollaan kuitenkin ihan tosissaan. Siksi minunkin on pakko ottaa kantaa asiaan.

Jollet "Uskova nainen" (23.2.) olisi nimimerkilläsi viitannut uskoon, keskustelu olisi puolestani saanut jäädä tuolle eipäs-juupas -tasolle. Jos kuitenkin sanot olevasi uskova, siis kristitty, sehän toki merkitsee sitä, että sinunkin uskosi perustan pitäisi olla ankkuroituneena Jumalan pyhään sanaan Raamattuun. Onko näin?

Uskoville, jotka tuntevat Raamattunsa, on nimittäin selvää, että seksuaalisuuden oikea toteuttamispaikka on julkinen avioliitto miehen ja naisen kesken.

Usein, kun ihmiset haluavat tulkita Jumalan sanaa mieleisellään tavalla, on kysymys itseasiassa selvän sanan hylkäämisestä eikä mistään tulkinnasta.

Itse olen saanut työni puolesta saanut tutustua sekä Jumalan sanan opetuksiin että ihmiselämään, siksi tämä kirjoitus.

Naimattomuudesta Paavali (itsekin vanhapoika) opettaa, että se on "armolahja", jota ei olekaan kaikille suotu.

On syitä, joiden vuoksi jotkut eivät koskaan mene naimisiin.

Useimmat menkööt ihan reilusti naimisiin - ja älkööt sitten häiritkö toisten aviopuolisoita. Pidetään myös mielessä se, että ihminen - toisin kuin eläimet - pystyy kontrolloimaan sukupuolisuuttaan.

Tätä kutsutaan myös kilvoitteluksi hengellisessä kielen käytössä. Kilvoittelun ei tarvitse aina suinkaan olla helppoa.

Hyvä Raamatun yksinkertainen selitysteos on muuten edelleenkin Lutherin katekismus (jaettiin jokaiseen kotiin muutama vuosi sitten). Kuudes käsky kuuluu: "Älä tee aviorikosta." Loputkin yhdeksän käskyä kymmenestä suojelevat elämää.

Kristilliset arvot ovat edelleenkin myös inhimillisen yhteiskunnan tukipilarit. Jättäkäämme siis hyvä esimerkki ja tulevaisuus lapsillemmekin.

TUULA LEPPÄNEN Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.