SDP ratkaisi Lutakon jättihankkeen

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 22.2. äänin 40-35 hyväksyä kaupunginhallituksen esityksen, että Lutakkoa kehitetään lähivuosina noin 15,26 miljoonalla eurolla.

Lopullisessa äänestyksessä hankkeen takana yhtenäisinä pysyivät vain kokoomuksen ja keskustan valtuutetut. Äänestyksessä SDP:stä hanketta puolsi 4 ja vastusti 17 valtuutettua. Äänestystulos oli niin tiukka, että jos SDP:n valtuustoryhmä olisi yhtenäisenä vastustanut hanketta, niin se olisi rauennut.

On selvää, että tämä suuruudenhullu jättihanke vaikuttaa tulevaisuudessa heikentävästi sosiaali- ja terveydenhuollon, koulujen, päiväkotien ja vanhusten palveluihin ja investointeihin, sillä se toteutetaan sataprosenttisesti velkarahalla. Aktiivisesti poliittisten päättäjien toimia seuraavana tiedän, että edellä mainittu päätös ei suinkaan ole ainoa, missä SDP:n valtuustoryhmästä on valtuustoäänestyksissä livennyt "tarvittava" määrä valtuutettuja tukemaan SDP:lle epämieluisaa hanketta läpi.

Äänestyksissä livenneet ovat yleensä aina samoja, demarien oikeistosiipeen luettavia valtuutettuja. Äänestäjiä ei näin yksinkertaisilla toimilla pysty hämäämään.

Tämäkin sirkus tulee näkymään SDP:n kannatuksessa tulevissa eduskunta- ja kunnallisvaaleissa. Miksi Jyväskylä ei seuraa Kuopion esimerkkiä ja kuvaa nettiin valtuustokokouksia, se kun ei edes maksaisi paljon? Näin kuntalaiset voisi halutessaan seurata "valtuustoteatteria" kotonaan.

Ilmeisesti suurin osa valtuutetuista vastustaa kuvausta siksi, että äänestäjät eivät voisi nähdä valtuutettunsa toimintaa valtuustosalissa.

UNTO PYNNÖNEN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu