Toimittajat koulunpenkille

Urheilijat lienevät koulunsa käyneet kun puhuvat mitaleista, mutta samaa ei voi sanoa kaikista radiotoimittajista, joiden puheissa toistuu mitalli kerta toisensa jälkeen. Ehkä pahin oli Radio Jyväskylän miestoimittaja riemuitessaan Suomen kiekkopronssin jälkeen olumpiamitalleista.

JORMA PÄRSSINEN Jyväskylä

Lumi ja sen kuormitus katolla saattaa hämätä meitä. Jos lumi alkaa sulaa ja madaltuu katolla lämpöaallon seurauksena, ei sen kuormittavuus muutu. Lumi vain on märkää. Mutta jos paksuun lumikerrokseen sataa vettä, katon kuormitus kasvaa veden painon määrällä.

Ainakaan tasakatoilta vesi ei valu nopeasti pois. Kauempaa katsoen voi erehtyä luulemaan, että ei hätää kun lunta näyttää olevan niin ohut kerros - mutta kuormittavuus voikin olla katon särkevä!

Keväisin voi myös esiintyä kerroksittain jäätymistä, kun pyryttänyt lumi alkaa sulaa päivisin kevätilmassa ja yöllä sitten jäätyy. Kun tämä toistuu useamman kerran, kerrosjäästä syntyy iso kattokuormitus vaikka siltä ei näyttäisi.

VILJO HIRVONEN Jyväskylä

Ei näytä olevan Jyväskylän päättäjillä tietoa siitä, mikä on investoinnin tarkoitus, koska syytävät kymmeniä miljoonia euroja satamaan ja "Lutakon tunneliin"! Nykyisellä menolla kaikki kuntapalvelut ovat poistolistoilla.

HEIKKI KUISMA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu