Jeesuskin puhui karkeloista

Mielipidekirjoituksessani (Ksml 27.2.) väitin, että Uudessa Testamentissa käsite "karkelo" ei esiinny kertaakaan. En tarkastanut asiaa huolellisesti, mutta Raamattunsa paremmin tunteva tuttavani oikaisi minua, josta hänelle kiitos:

Kertoessaan tuhlaajapojasta Jeesus sanoi vanhemman veljen kuulleen laulun ja karkelon lähestyessään kotia. Toisessa kohdassa Jeesus kertoi lapsista, jotka toreilla istuessaan huutavat toisilleen "me soitimme teille huilua ja te ette karkeloineet".

Nämä karkelot eivät siis liittyneet jumalanpalveluksiin. Juutalaiseen kulttuuriin karkelo liittyy läheisesti. Niinpä kun jotkut meistä haluavat karkeloida Jumalan kunniaksi Suomessakin, sallittakoon se heille.

JUKKA VETTENNIEMI Jyväskylä

Ruotsalaisen tuontimaidon väitetään syövän suomalaisten meijerityöntekijöiden työpaikat. Uutisointia on pidettävä jonkinmoisena kansallistunteen värittämänä ankkana: sentään moisiin urotekoihin ei monessa menestyvä länsinaapurimmekaan kykene.

Arla Ingmanin maahan tuoman ruotsalaisen maidon osuus Suomen markkinoilla on hyvin pieni, nyt noin n. 1,3 prosenttia Suomessa tuotetun maidon kokonaismäärästä. Litrahinta on kyllä suomalaista maitoa halvempi, mutta 1,3 prosentin osuuksilla ei vielä suurimittaiseen suomalaisten työpaikkojen hävittämiseen pystytä. Syitä irtisanomisiin on etsittävä nyt jostain muualta.

Valtaosa Arla Ingmanin maidosta on peräisin suomalaisten tuottajien tiloilta. Näille tuottajille maksetaan reilua ja kilpailukykyistä hintaa, ja siitä yhtiömme ei tingi. Arla Ingman ei polje suomalaisen maidon hintaa suomalaisten tuottajien toimeentulon kustannuksella.

Yhtiömme tarjoaa ruotsalaista maitoa vaihtoehtona niille kuluttajille ja yrityksille, joille hinta on kulutukseen vaikuttava tekijä. Suomalaisissa kuluttajissa on niitäkin, joiden jokapäiväisessä kukkaronnyörien kiristämisessä halvempi tuontimaito on pieni mutta tärkeä säästön tekijä.

ROBERT INGMAN toimitusjohtaja Oy Arla Ingman Ab

Olipa meillä koolla oikein "dream team" eli suomeksi älä unta nää että kukaan mitään voittaisi. Tekisi mieli laskuttaa Olympiakomitealta ja Hiihtoliitolta nämä turhaan valvotut tunnit.

Mitta tuli täyteen, kun jääkiekossa eka erän jälkeen Suomi oli Yhdysvalloille häviöllä 6-0. Loppasin TV:n kiinni siinä vaiheessa. Minun puolesta vetäköön sauvat käteen koko porukka. Minä en katso yhtään kisalähetystä tästä eteenpäin, en koko vuonna. Ja jos Veikkaus näitä tukee, niin en myöskään veikkaa.

ISTO SALMINEN Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu