Tiikerin vuosi, vuohien valtakunta

Kiinalaisille alkoi tiikerin vuosi. Täällä Suomessa on toinen komento. Maamme ylin parivaljakko, tasavallan presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen kuuluvat kiinalaisen syntymähetkeen perustuvassa horoskoopissa vuohen eläinmerkin vuonna syntyneisiin.

Ostin tuon horoskooppikirjan joskus markalla kirpparipöydältä. Ei sen perusluonnearvioita kovin vakavasti kannata ottaa, mutta usein analyysit jollain tavalla kolahtavat kohdalleen.

Vuohen yleisluonnetta kuvataan motolla: Maailma kohtelee hyväsydämisesti hyväsydämisiä ihmisiä.

Vuohi on syntynyt taiteen merkin alla. Hän on mielikuvitsekas, luomiskykyinen ja arvostaa paljon elämän hienompia puolia. Hänen luonteensa on leppoisa ja hän elää mieluummin rentoutuneessa ja paineettomassa ympäristössä. Hän suorastaa vihaa kaikenlaista epäsopua ja epämukavuutta.

Eikä häntä huvita olla minkään ankaran rutiinin tai tarkan aikataulun kahlitsema. Vuohi ei ole sellainen henkilö, jota voisi kiirehtiä hänen tahtonsa vastaisesti, mutta huolimatta näennäisen rennosta suhtaumisestaan elämään hänessä on jonkin verran täydellisyyden tavoittelijan vikaa ja kun hän alkaa työskennellä jonkin projektin parissa, hän varmasti panee parastaan.

Tavallisesti Vuohi toimii mieluummin ryhmässä kuin yksikseen. Hän pitää siitä että saa muilta tukea ja rohkaisua, ja mikäli hänet jätetään selvittelemään asioita omissa oloissaan, hän voi tulla huolestuneeksi ja suhtautua todellisuuteen pessimistisesti. Vuohi jättää suuremmissa kysymyksissä päätöksien teon muille ja keskittyy sillä aikaa omiin päämääriinsä.

Mutta jos hänellä on voimakas käsitys jostakin tietystä asiasta, jota hänen on joka tapauksessa puolustettava omana näkemyksenään, hän toimii hyvin ponnekkaasti ja täsmällisesti.

Vuohella on hyvin vakuuttava luonne ja usein hän käyttää viehätysvoimaansa asioiden edestämiseksi oman mielensä mukaan.

Mutta hän voi kuitenkin olla varsin epäröivä paljastaakseen omia tunteitaan, ja jos hän olisi valmiimpi käyttäytymään suorasukaisemmin, hän saisi aikaan paljon parempia tuloksia.

Yleensä vuohella on hiljainen ja aika varautunut luonteenlaatu, mutta sellaisessa seurassa josta hän pitää, hän voi useinkin nousta huomion keskipisteeksi.

Tarvittaessa on osaa olla hyvin hauska, hän mainio juhlien isäntä ja loistava huvittaja. Julkisuudessa vuohen adrenaliini alkaa virrata ja hän esiintyy säteilevästi.

Vuohi saa yleensä helposti ystäviä, ja tavallisesti ihmiset tuntevat itsensä rentoutuneeksi hänen seurassaan.

Hänellä on ystävällinen ja ymmärtäväinen luonne, ja vaikka hän voi olla itsepäinen, hän voi oikeanlaisen tuen ja rohkaisun avulla viettää onnellista ja hyvin tyydyttävää elämää. Ja mitä enemmän hän voi käyttää luovia kykyjään, sitä onnellisemmaksi hän tulee.

URPO MANNINEN Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.