Rohkeutta, vammaiset

On ikävää, kun kotikaupungin taksin kuljettajat ovat niin kärttyisiä, ettei osaa heille mitään puhella kun jo ärähtävät. Eivät toki suinkaan kaikki.

Vammaiset saattavat puhua äänekkäämmin kuin eliitti. Ovat vammaisetkin opiskelleet ja veroja maksaneet ja maksavat. Heidän arkensa saattaa olla yhtä vaivalloista kuin työtätekeväistenkin.

Kyllä on ilo istua savolaiskuljettajan kyytiin. He juttelevat vammaisellekin kuin ihmiselle.Tuostako se kyytimaksusta on kiinni vai mistä? Olkaa vaivaiset äänessä ja vaatikaa oikeuksianne hyvään palveluun. Kyllä apu löytyy.

SEIJA LAPPALAINEN Jyväskylä, Palokka

Taideaineiden opettamisen tulisi alkaa aina esikouluiästä ja olla koko kouluajan nykyistä suurempi. Laulun ja musiikin tuntimäärät on sovitettava kullekin ikäkaudelle sopiviksi. Laulua ja musisointia tulee oppia itse tekemään, eikä vain passiivisesti ottaa vastaan muiden tekemänä.

Kuvaamataiteen tekeminen on kaikkein kehittävintä luovaa toimintaa. Eri värisävyjen asetteleminen maalauspohjalle on lapsesta paitsi hauskaa ja miellyttävää, myös sitä taideterapiaa, joka tervehdyttää lasta.

Lasten ja nuorten mielialaongelmat ovat lisääntyneet. Paras lääke mielelle on taiteellinen luova toiminta.

JUHANI VUORINEN Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.