Turhia tapaamissopimuksia

Mitä ihmeen virkaa on tapaamissopimuksilla, kun lähivanhempi voi ne kuitenkin evätä milloin milläkin verukkeella?

Hän voi esimerkiksi syyttää etävanhempaa väkivaltaisuudesta ilman todisteita, eikä sosiaalitoimisto voi tehdä yhtään mitään. Ainoastaan käräjäoikeus voi kumota tapaamisen eväämisen ja senhän me tiedämme, että viulut maksaa etävanhempi.

Pitäkää isät (yleensä lapset määrätään äitiensä luo asumaan ja isille jää maksumiehen rooli) puolenne. Kun ero on tulossa, sana yhteishuoltajuus ei tarkoita muuta kuin oikeutta tietää lapseenne liittyvistä asioista kuten terveystiedoista, päivähoitopaikasta yms.

Tapaamisten toteutumista ei kukaan valvo, vaikka kyseessä on kuitenkin lapsen tapaamisoikeus, ei etävanhemman.

MILJA TORSTENSSON Jyväskylä, Korpilahti

Yli miljoona suomalaista eläkeläistä nauttii kansalaisluottamusta ja äänioikeutta sekä ohenevaa eläkettä.

Seniorikansanosan taloudellinen syrjintä alkoi vuonna 1977, jolloin tehtiin ensimmäinen eläkeleikkaus ja heikennettiin pysyvästi ja jatkuvasti leikkaavalla automaatilla vuodesta 1962 alkanutta eläkeoikeutta.

Toinen leikkaus tehtiin vuonna1996 ja se heikentää kymmenessä vuodessa eläkkeen piilevästi ja automaattisesti ostokyvyltään yli kymmenen prosenttia alhaisemmaksi.

Eläkkeiden ostovoimaisuutta ei tarvitse heikentää, koska jakovaraa on syntynyt työeläkelaitosten rahastojen kasvusta. Viime vuonna rahastot kasvoivat 20 miljardia euroa ja olivat vuodenvaihteessa124,9 miljardia euroa.

Tuotot ovat pitkällä aikajaksolla olleet keskimäärin yli viiden prosentin, joten jakovaraa on syntynyt. Ensi vuoden eduskuntavaaleihin eläkeläisten on asetettava omia ehdokkaita eri puolueista.

Eläkeläisten perustama oma puolue on syntynyt taloudellisen ja henkisen ikäsyrjinnän torjuntaliikkeeksi. Aikaisemmin yhdenasian liikkeenä tunnettiin vihreät.

ESKO JÄRVENPÄÄ Jämsä

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Tätä ilmensi JYPin aloittama selittely (Ksml 4.2.) vastauksena kirjoitukseeni siitä, että JYPin peleihin ei saa lippuja (Ksml 2.2.).

Markkinointijohtaja käytti varmasti paljon aikaa keksiäkseen mukavantuntuisen vastauksen. Lisäksi kotisivuilla on ahkeroitu kovasti, tehty jopa uudet ohjeet lippujenostoon jne.

Kas kummaa, netissä jokaiseen peliin on nyt "vapautunut" muutamia istumapaikkoja. Se on tietenkin hyvä asia.

Selitys, että 350 lippua jää myyntiin nettiin ja ennakkomyyntipisteisiin ei ainakaan viikolla 4 pitänyt paikkaansa, koska kaikkialla myytiin "ei oota", peliin kuin peliin.

GEORG SPIRIDOVITSH Äänekoski, Suolahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu