Hiekkasäkki rekan talvi-varustukseen

Viime viikolla jouduin tilanteeseen, jossa yritin auttaa pulaan joutunutta rekkamiestä ohjailemalla liikennettä hänen takanaan. Hän oli juuttunut pitkän rekkansa kanssa hyvin loivaan ylämäkeen Kirrissä ja yritti heijaamalla autoa saada pitoa vetäviin pyöriin, onnistumatta. Kehoitin häntä lopulta hakemaan säkillisen hiekkaa läheisestä maatalouskaupasta.

Neuvoni, eikö jokaisesta rekasta löytyisi tilaa parille säkille pientä sepeliä kiinni juuttumisen varalta. Tämä Suomen talvi kun on joskus liukas, ei jäisi ramppeihin kiinni ja voisi nopeasti jatkaa matkaansa.

Neuvo on varmaan tuttu monille, mutta tapaamallani nuorella miehellä ei sitä ollut. Samaa neuvoa voi kokeilla pienemmälläkin autolla pitämällä mukana pienmpää hiekkasäkkiä.

Turvallista matkaa rekkamiehille ja meille muille teillä vipeltäjille!

TAPANI VAINIO evp. myyntipäällikkö Jyväskylä

Laajavuoreen lisää rinteitä ja hissejä, koska Laajavuoressa on niin pitkät jonot. Kun olisi kolme rinnettä lisää ja kaksi hissiä, silloin laskijat hajaantuisivat enemmän ja silloin olisi enemmän laskijoita kun olisi enemmän tilaa.

Mutta se maksaisi hirveästi. Se kyllä parissa kolmessa vuodessa olisi jo voittoa. Sitten Jyväskylän kaupunki saisi voittoa myös, kun turistimäärä kasvaisi.

TUOMAS MERVOLA koululainen Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu