Rukkasten ostajalle ei-oota

Pitkän ja lumisen talven seurauksena tuli tarve ostaa kunnon rukkaset, noin 20 vuoden tauon jälkeen. Ajoin näin ollen markettiin ja etsiskelin myymälässä aikani mutta en löytänyt kuin sormikkaita ja neulottuja tumppuja.

Lopulta kysyin vaateosaston myyjältä minne kaikki rukkaset olivat hävinneet. Vastaukseksi kerrottiin että kyseinen tavara on luultavasti myyty loppuun, eikä lisää ole tulossa koska nyt myyntiin ovat tulossa kevätvaatteet. Ja tosiaankin henkilökunta oli ripustamassa rekkeihin shortseja (!).

Miten on mahdollista että nykyaikainen liikeyritys toimii kuin suunnitelmatalous entisessä Neuvostoliitossa: ei välitetä asiakkaiden tarpeista ja ympäröivästä todellisuudesta, vaan toimitaan jääräpäisesti ennakkosuunnitelmien mukaan?

No, ehkä shortsit jalassa tulee lumityöt tehtyä normaalia nopeammin.

ANTTI SARKAVA Jyväskylä

Talouden taantuma on tuonut mukanaan monenlaisia ongelmia, kuten esimerkiksi rajusti kasvaneen nuorisotyöttömyyden, jonka taltuttaminen on nyt nousemassa työllisyyden hoidon ykkösasiaksi.

Työvoimanpalvelulain muutos on tuomassa nuoret alle 25-vuotiaat palkkatuenpiiriin jo kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen.

Esitän kuntalaisaloitteena, että Jyväskylän kaupunki reagoi nuorisotyöttömyyden nujertamiseen myöntämällä nuorten alle 25-vuotiaiden työttömien työllistämiseen 500 euron Jyväskylä-lisän nykyisen 250 euron sijaan.

Kaikki keinot on otettava käyttöön sillä: "Meidän on huolehdittava nuorista tänään, jotta heillä on edellytys huolehtia meistä huomenna".

EIJA TUOHIMAA Jyvässeudun Työttömät ry

Tulin vastikään junalla välin Iisalmi-Pieksämäki-Jyväskylä. Joka asemalla oli auttaja junasta poistuessani ja junaan noustessani.

Näin toivoisin olevan jatkossakin. Rollaattori ja selkäreppu täynnä tavaraa on vaikea yksin hypätä korkealle junaan ja poistua junasta.

Kiitoksia avustamisesta ilman pyyntöä.

SEIJA LAPPALAINEN Jyväskylä, Palokka

Palokkaan uusi koulu 520 oppilaalle 22 miljoonalla. Hyvä, mutta minne loput palokkalaiset?

Täältä on aina loppunut koulutila kesken!

VESA LAPPALAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu