Voi aikoja, voi tapoja!

Kauhulla kuuntelen työnantajapuolen vaatimuksia työttömyyseläkeputken lopettamiseksi. Ei siinä mitään, jos itse haluat jäädä liian nuorena putkeen, mutta kun sinulla ei ole valinnan varaa, vaan työnantaja haluaa sinusta eroon. Jäät niin sanotulle ansiosidonnaiselle ja odottelet eläkettä neljä vuotta kuten minulle kävi. Olen syntynyt 1950-luvulla ja siitä rangaistaan.

Samaan aikaan Suomessa on jo kaksisataatuhatta työtöntä. Luulisi, että meidän ikääntyneiden asemaa ei missään nimessä huononneta.

Nyt työnantaja haluaa meidät 500 päivän jälkeen päivärahalle (555euroa kuukaudessa). Mitä se tekee eläkkeelle? Varmasti laskee nollille. Minunkin 37 vuoden tyäura menisi roskakoriin muutoksen myötä!

Jos tälläinen ryöväys hyväksytään, se tarkoittaa, että jokainen työtön on varmasti köyhyysloukussa ja pahasti!

Haluan näyttäviä mielenosoituksia ja lakkoja meidän "putkelaisten" puolesta. Emme ole osaamme valinneet,vaan meidät on laitettu putkeen lupaa kysymättä. Jos työnantaja tekee työttömiä, maksakoon myös siitä ja annettakoon pitkään työelämässä olleille ihmiselle edes jonkinlainen elintaso. En halua olla tulevaisuudessa "sossun" asiakas!

SEIJA KARVINEN Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu