Jämsän terveys-palveluasia uudelleen esille

Useat mediat toivat terveydenhuoltoasiassa Jämsän pääjien ratkaisun terveyspalvelujen järjestämisessä. Myös paikallismedian olisi odottanut sitä pöyhivän, mutta vain hommaan osallistuneiden puolustusvuodatusta julkaistiin. Totuudenhan pitäisi olla tiedotusvlineiden toiminnan peruslähtökohta. Vai mitä?

Vanha kunnallispoliittinen vereni kuohahti, kun luin, että poliittisjohtoinen Sitrakin on saalistusapajalla saadakseen mittavat voitot sijoitukselleen paikallisten veronmaksajien kustannuksella.

Säälittää, kun paikalliset päättäjät alkoivat syöstä kaupungin taloutta alamäkeen. Heillä on vastuu nykyisestä talousahdingosta, mutta heitä tästä varoittaneita nimiteltiin tavanmukaisesti häiriköiksi. Tätä maantapaa käytettiin useissa asiayhteyksissä. Mutta terveyshallintoasiassa kaupunginhallitus teki yksimielisen päätöksen, jonka se vei valtuustoon. Valtuusto tietenkin noudatti sitä päätöstä sekaantuen samalla sellaiseen osakeyhtiökiemuraan, jonka seurauksesta kukaan päättäjistä ei näytä tietävän mitään.

Paikalliselle terveydenhoitoalttarille on siis tehty uhraus, joka tulee konkreettisesti näkymään ja tuntumaan tulevassa terveydenhuollossa. Analysoidessani tätä sekasotkua, mietin keitä paikallisia päättäjätahoja on omien etujen varjossa myös saalistamassa itselleen. Sillä yhteiskunnan päättäjät eivät ole miissään puhtaita pulmusia. Ennenvanhaan puhuttiin, että ketkä päättäjistä olisi ostettavissa puurolautasella. Mutta nyt arvelut ovat vaihtuneet. Nyt vaaditaan johtavia paikkoja tai parempia etuuksia, jotta ulkopuolisten johdattelemat asiat toteutuvat. Omana toiveeni on, että purkaisivat tuon osakeyhtiöhomman ja turvaisivat entisen mallin pohjalta hyvän terveydenhuollon asujamistolle.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu