JYPin peleihin mahtuu

Viitaten Georg Spiridovitshin kirjoitukseen (Ksml 2.2.) JYPin liigaotteluiden lippujen vaikeasta saatavuudesta haluamme valaista tilannetta otteluiden järjestäjän näkökulmasta.

On totta, että istumapaikkaliput myydään otteluihin kovalla prosentilla. Varmin tapa varmistaa istumapaikkansa on kanta-asiakkuus eli kausikortti, joita JYP-asiakkaat ovat ostaneet yli 2200. Synergia-areenalla on kaikkiaan 3006 istumapaikka mukaan lukien ravintola- ym. palveluihin liittyvät paikat: aitioiden istumapaikat, BlackStage Clubin istumapaikat ja päädyn Hurrikaaniklubin ja Panoraman Clubin katsomopaikat. Näitä laajemman palvelutason istumapaikkoja on noin 450, ja niitä on myynnissä edelleen jokaiseen peliin. Nämä paikat myydään JYP-toimistolta.

Näin pelikohtaiseen irtomyyntiin jää noin 350 normaalia istumapaikkalippua. Niitä voi ostaa ennakkoon netistä tai neljästä Jyväskylässä sijaitsevasta ennakkomyyntipisteestä.

Yksittäinen kuluttaja voi myös varata lippuja Lippulinjalta puhelimitse, koska haluamme palvella myös muualla kuin Jyväskylässä asuvia kannattajiamme ja myös heitä, jotka eivät käytä nettiä. Varauksissa on nimikontrolli ja jos varausmäärä poikkeaa normaalista, siihen puututaan. Yli puolet varauksista liittyy kuitenkin yritysten meiltä varaamiin asiakastilaisuuksiin. Varatut liput on lunastettava viimeistään pelipäivänä 30 minuuttia ennen ottelun alkua ja ne lunastetaan erittäin korkealla prosentilla, joten varaajat ovat olleet matkassa tositarkoituksella.

Mietimme toki koko ajan, miten parannamme lipunmyyntiämme ja siinä mielessä jokainen asiakaspalaute on tärkeä. Yksi vaihtoehto on poistaa yksittäisiltä kuluttajilta oikeus varata lippuja ennakkoon. Olemme kuitenkin nähneet sen ennen kaikkea palveluna, joka helpottaa ja monipuolistaa lippujen saantia ympäri maakuntaa. Lieveilmiöihin emme ole juurikaan törmänneet.

Perushaasteemme istumapaikoissa on tietenkin Synergia-areenan kapasiteetin rajallisuus. Litran pulloon ei parhaalla tahdollakaan mahdu kahta litraa vettä. Vihjaukset hämärästä lippukaupasta ovat täysin asiattomia ja JYPin palveluun pyrkivää toimintaa loukkaavia.

Kaikkiaan Synergia-areenalle mahtuu 4 618 katsojaa eli seisomapaikkoja on yli 1600. Keskimäärin otteluihimme mahtuisi siis noin 500 henkeä lisää/peli, koska katsojakeskiarvomme on nyt 4086 katsojaa. Joten mukaan kyllä mahtuu!

KARI TYNI markkinointijohtaja JYP

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu