Väistötilat keskustassa halvempia

Perusturvalautakunta päätti kokouksessaan 21.1.2010 Kyllön terveysaseman väistötilojen siirtämisestä Väinönkatu 30:n tiloihin. Lautakunta keskusteli eri vaihtoehdoista useaan kertaan esittelyn ja lautakunnalle toimitetun materiaalin pohjalta.

Päätös syntyi lähes yksimielisesti tilapalvelun ja sosiaali- ja terveystoimen pitkällisen valmistelun ja lautakunnan pyynnöstä tarkennettujen kustannuslaskelmien jälkeen, ei nopeasti tai huterin tiedoin kuten kaupunginjohtaja Markku Andersson haastattelussaan asian ilmaisi.

Tilojen uudelleen arvioinnin, vuokraneuvottelujen ja kustannusten tarkentumisen myötä palvelujen keskittäminen keskustaan osoittautui myös taloudellisesti kohtuulliseksi vaihtoehdoksi.

Päätöstä perusteltiin mm. sillä, että yhdessä väistötilakiinteistössä toimiminen mahdollistaa palvelujen järjestämisen kuntalaisille lähes nykyisellään ja sillä, että väistötilat ja henkilökunnan työpanos voidaan hyödyntää Väinönkadun kiinteistössä tehokkaasti.

Väinönkadun terveysaseman palvelut ovat hyvin saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä nykyisin kustannuksin, eikä ambulanssiliikenne Väinönkadulla tule olemaan runsasta keskitetyn ensiavun toimiessa keskussairaalassa.

Kinkomaa-ratkaisuun liitetty erillisen kuljetuksen järjestäminen nostaisi omalta osaltaan väistökustannuksia huomattavasti.

Keskustassa sijaitsevat laboratorio- ja apteekkipalvelut puoltavat osaltaan väistötilojen sijoittamista siten, että tarvittavat palvelut ovat saatavilla joustavasti.

Peruspalveluihin kuuluva perusterveydenhuolto ja sen toiminnan turvaaminen kuntalaisten kannalta mahdollisimman hyvin on erityisesti perusturvalautakunnan tehtävä.

Perusturvalautakunnan päätös Kyllön terveysaseman väistötiloista on mielestämme asiakkaiden, henkilöstön ja koko prosessin toteuttamisen kannalta paras.

Väinönkadun väistötilaratkaisun kannalla olleet lautakunnan jäsenet Touko Aalto, Jouni Arnberg, Mervi Hovikoski, Valto Koskinen, Jukka Kupila, Kari Lahti, Meri Lumela, Riitta Mäkinen, Siw Nykänen ja Vesa Välilä toivovat, että kaupunginhallitus käsittelee asian pikaisesti, jotta Kyllön remontin alkaminen ei viivästyisi.

Perusturvalautakunnan työn ja tehtävässä onnistumisen kannalta on välttämätöntä, että lautakunnan asiantuntemukseen ja demokraattiseen päätöksentekoon luotetaan kaupungin ylimmässä virkamies- ja luottamusjohdossa.

RIITTA MÄKINEN perusturvaltk:n pj (sd) sekä yllämainitut perusturvalautakunnan jäsenet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu