Mennäänkö JYPin lätkämatsiin?

Ei, ei mennä, koska mistään ei voi ostaa lippuja, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat loppuunmyytyjä. Kaverini kanssa päätimme lähteä huvittelemaan Isolle Kirkolle eli katsomaan jääkiekkopeliä. Tiesimme, että lippuja on helppo ostaa netistä, mutta kuinka ollakaan, ei siellä ollut lippuja mihinkään otteluun - koska osa on tietenkin myyty, lienevät kausikorttilaisia, sen vielä ymmärrän, mutta sitten tämä paras tieto - kaikki muut liput ovat varattuja. Vain alarivin istumapaikkoja siellä täällä jäljellä joihinkin otteluihin ja nyt kyse on siis kaikista peleistä. Olimme jo kerran aikaisemmin viime syksynä yrittäneet ostaa lippuja netistä, mutta ei se silloinkaan onnistunut.

Ajattelin, että liput ovat jälleenmyyjillä, ja eilen käydessäni Isolla Kirkolla menin käymään urheilukaupassa, oletin varattujen lippujen olevan heillä. Mutta ei sielläkään ollut lippuja, tietokone näytti samaa kuin minun koneeni, ei paikkoja. Myyjä kertoi, että hän ei tiedä miten lippuja voi varata, mutta osa lipuista palautuu pari päivää ennen peliä nettiin.

Minua hämmästyttää JYPin kotisivulla oleva linkki lipunmyyntiin. Poistakaa se, koska sieltä ei voi ostaa istumapaikkalippuja. Kertokaa minulle, miten voi varata lippuja peleihin, varaan ensikauden kaikkien pelien kaikki istumapaikat ja palauttelen niitä sitten, jos en saa niitä kaupaksi.

Tekeekö joku hyvää tiliä tavallisten kuluttajien kustannuksella? Onko se virallinen myyjä tai joku yksityisyrittäjä, siitä ei ole tietoa. Mutta verottaja voisi kiinnostua asiasta - myydessä esim. sata tai parisataa lippua viiden euron voitolla peliä kohden tienestit ovat 500-1000 euroa ja kotipelejä on noin 30 eli tienesti voi olla jopa 30 000 euroa kaudessa. Lippuja myydään myös pimeästi jäähallin edustalla, joten virkavaltaa se voisi myös kiinnostaa.

Tienesti on tietenkin parempi tärkeistä ja mielenkiintoisita peleistä, vähemmän tärkeiden pelien liput voi palauttaa viralliseen myyntiin ajoissa.

Sahataanko tässä silmään myös urheiluseuraa vai onko se jotenkin mukana tässä lippubisneksessä? Eli normaali kuluttajat eivät voi ostaa ennakkoon lippuja ja kun ne palautuvat takaisin myyntiin. Ehditäänkö ne todella kaikki myydä?

Itse en enää kaipaa tämän joukkueen pelilippuja, käyn mieluummin HIFK:n peleissä käydessäni Helsingissä, niihin peleihin voi ostaa liput netistä normaalisti ennakkoon.

GEORG SPIRIDOVITSH Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu