Aseen poisotto olisi ollut vain hidaste

Kauhajoen tapahtumien jälkeen syyttävä sormi osoitti ministeri Anne Holmlundia ja poliisimiestä Kauhajoelta, joka ei nähnyt Matti Saaren korvien väliin, eikä ottanut asetta häneltä pois. Olisikohan arvostelijat onnistuneet tässä psykiatrisessa toimenpiteessä yhtään paremmin. Epäilen, ettei edes psykiatrian ammattilainenkaan olisi pystynyt ratkaisemaan tilannetta. Hehän vain tulevat joukolla kuin hyeenat laumassa antamaan jälkihoitoa, mitä monikaan ei edes pyydä, eikä halua.

Olisiko aseen pois ottaminen estänyt traagista tapahtumaa, vaan vain siirtänyt sitä muutamalla päivällä tai ehkä vain muuutamalla tunnilla. Varmasti Kauhajoella ja muuallakin pimeitä aseita löytyy, jos joku sellaista haluaa. Kävin kesällä Keuruun poliisin ihmisiltä otettujen ja itsetuotujen, siis "armonvuoden" aseiden säilytystilan käytävällä. Näin sen verran, että aseita oli mahtava määrä, eikä varmaan ollut kaikki lähikuntien pimeät aseet tässä varastossa.

Jos Matti Saari oli pitkään suunnitellut tällaista hirmutekoa, ei aseen pois ottaminen olisi estänyt häntä, ainoastaan jonkin verran hidastanut. Hän olisi hankkinut pimeän aseen, enkä usko, että olisi ollut kovin vaikea tehtävä.

Miksi tehdä syyttömästä syyllistä, joka ei ole vetänyt liipasimesta, sillä todellinen syyllinenhän ei ole enää maallisen oikeuden tavoitettavissa. Näinhän se aina menee, että jonkun "pää on saatava vadille".

En missään nimessä vähättele omaisten surua ja tuskaa, mutta kuitenkin, ei menetettyä saa takaisin. Antaisiko se hyvänolon ja rauhan, jos nyt syytteessä oleva tuomitaan? Oikea syyllinenhän sai "jenkki-tuomion" välittömästi oman käden kautta.

UNTO HEINÄMÄKI Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.