Luistelukenttätiedotus kohenee

Luistelukenttien hoito on keskusteluttanut kaupunkilaisia. Ennen joulua esillä ollut uutinen puistojääkenttien valmistumisesta aiheutti epätietoisuutta ja oletuksia kaikkien muidenkin luistelukenttien käytettävyydestä.

Harmia luistelumahdollisuuksien puutteesta on ilmaistu mielipidepalstoilla. Pahoittelemme luistelukenttien hoidosta annettua epäselvää informaatiota. Jatkossa pyrimme yhtenäistämään kenttien hoitoa koskevaa tiedotustamme ja viestimään asioista selkeämmin.

Kenttien hoitovastuut jaettiin kuntien yhdistyessä kolmelle eri toimijalle. Yhdyskuntatekniikka vastaa viheralueiden, esimerkiksi leikkipuistojen yhteydessä sijaitsevista puistojääkentistä. Liikuntapalveluiden vastuulle kuuluvat seurakäytössä olevat kentät, joille myönnetään käyttövuoroja. Tilapalvelu puolestaan huolehtii kiinteistöjen, esimerkiksi koulujen kenttien hoidosta.

Yhdyskuntatekniikan puistojääkentät hoitaa Altek Aluetekniikka ja ne jäädytettiin pääosin jouluksi. Eräiden entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueella sijaitsevien kenttien hoitovastuu siirtyi liikuntapalveluilta yhdyskuntatekniikalle 1.1.2010, ja niillä jäädytystöihin ryhdyttiin vasta silloin. Vaajakosken Tölskän kenttä jätettiin hoidettavien listalta pois, koska sen korvaa viereinen Janakan koulun kenttä. Tarkempia tietoja puistojääkentistä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/puistot/talvihuvit.

Liikuntapalvelujen Viitaniemen, Palokan ja Vaajakosken tekojääradoilla luistelukausi alkoi jo lokakuussa. Joulukuussa päästiin kunnostamaan liikuntapuistojen luistelukenttiä ja kaukaloita. Liikuntapalvelut vastaa 11:n koulun kentän jäädyttämisestä sekä kahdesta lähikentästä ja aloitti näiden jäädytykset tammikuun alkupuolella.

Eräiden kylien jääkenttien hoidosta on tehty sopimus paikallisten seurojen tai kyläyhdistysten kanssa. Kaikki kentät saadaan hyvään luistelukuntoon viikolla 2. Liikuntapalvelujen hoitamista jääkentistä lisätietoa www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoliikuntapaikat.

Tilapalvelun kenttien jäädytys aloitettiin joululomien aikaan ja jäät alkavat olla luistelukunnossa. Tilapalvelun kenttiä hoitaa Altek Aluetekniikka (7 kenttää entisessä maalaiskunnassa) ja Liikuntapalvelut (kantakaupungin 6, Säynätsalon 2 ja Korpilahden 3 jääkenttää). Puistokoulun kenttä on remontin ajan poissa käytöstä. Tietoa Tilapalvelun kentistä www.jyvaskyla.fi/tilapalvelu/ajankohtaista.

Retkiluisteluradoille päästään Jyväs- ja Palokkajärvellä niin pian kuin mahdollista. Jää ei kestä vielä aurauskoneita ja lumikerroksen alla on jään pinnassa vettä. Tilannetta seurataan ja lunta aurataan luisteluradoilta toistaiseksi kevyellä kalustolla.

MARKKU KEMILÄINEN kaupungininsinööri, Yhdyskuntatekniikka PEKKA SIHVONEN liikuntajohtaja, Liikuntapalvelut ARI HÄMÄLÄINEN tekninen isännöitsijä, Tilapalvelu Jyväskylän kaupunki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu