Ikävä ampumatapaus

Ikaalisissa sattui muutama viikko sitten kolmen ihmisen hengen vaatinut surmatyö, mikä tehtiin luvallisella aseella. Syvin osanottoni uhrien omaisille. Tässäkin tapauksessa lehdet ja tv hiukan osoittivat syyttävällä sormella poliisia, joka oli antanut aseet aivan laillisesti takaisin surmatyön tekijälle.

Kauhavan kouluampumisessa syytettiin jopa käräjäoikeudessa poliisimiestä, joka ei ottanut ampujalta asetta pois, koska ei osannut ajatusten lukutaitoa, eikä nähnyt, mitä korvien välissä ampujalla liikkui.

Näissä kahdessa tapauksessa on yksi yhteinen piirre. Kummassakaan ei poliisi ole vetänyt liipasimesta. On hyvä syyttää sellaista ihmistä, jolla ei ole mitään tekemistä ko. tilanteen kanssa.

En tunne tilastoja, mutta varmasti Suomessakin tehdään surmatöitä luvattomilla aseilla, sekä puukolla, kirveellä, vesurilla, ym. lyömäaseilla.

Porvoossa nakkikioskilla menehtyi kolme ihmistä ja jyväskylän Pupuhuhdassa kerrostalossa muistaakseni kaksi, molemmissa käytettiin luvatonta pistoolia.

Eli jos joku haluaa surmatyön tehdä, siihen kyllä työkalu löytyy, koska pimeitä aseita on liikenteessä uskomattoman paljon.

Kauhavan tapauksessa käräjäoikeus antoi kansalaisten oikeustajua vastaavan tuomion, eli vapauttavan, kuten oikein olikin.

Kun ihmiset ajattelisivat ennen kuin vetävät liipasimesta, että mikä piipun päästä lähtee, sitä ei takaisin saa.

UNTO HEINÄMÄKI Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.