Upea messu Toivakassa

Lasse Heikkilän Suomalainen messu Toivakan kirkossa helatorstaina sai hienon vastaanoton. Kirkko oli täpötäysi. Siellä oli paljon lapsia ja nuoria. Kirkon kynnys oli matala.

Messun laulut ja musiikin hoiti Majakka-kuoro Vaajakoskelta ja bändi, joita johti musiikinopettaja Antti Ikonen. Messu oli elävä ja iloinen soiton, laulun ja sanan sidos. Messun perusta oli Raamattu.

Kyseessä on musikaali, jossa oli juonta, inpistä ja sisältöä. Siinä on paljon yhteislauluja ja kertosäkeitä. Penkeissä ei noustu ylös eikä laskeuduttu alas. Ei tarvinnut selailla virsikirjaa eikä tiirata virsitaulua. Isoisten siunaus alttarilla rooliinsa ilahdutti.

Kirkossa viihtyi, messu toimi ja virkisti. Väki kuunteli, lauloi ja palkitsi hyvin. Ainakin jäi sisäämme sellainen palo, että ryhmälle toivoisi uusia esityksiä ja seurakuntiin työn alle omia messuversioita.

Kiitos Toivakan seurakunnille ja kunnan kulttuuritoimelle! Suomalainen messu on helmi, joka rikastaa seurakuntien musiikkia ja laulua sekä tuo mukaan perheitä, nuoria ja lapsia.

LASSE RÖNKÄ Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.