Valta kuuluu voittajille

Kansa on äänensä antanut valeissa ja sen tulos osoittaa selvästi, että kansa kaipaa oikeudenmukaisempaa politiikkaa ja perustuslain mukaista päätöksentekoa ja lakien laadintaa, harmaan talouden kitkemistä ja muita korruptioon rinnastettavien toimien kitkemistä. Eli kansa odottaa oikeutta, tasa-arvoa ja työtä, sekä riittävää korvausta tehdystä työstä, että sillä elää.

Tämä on luettavissa pelkästään perussuomalaisten kannatuksen kasvuna. On myös hienoa, että he eivät pettäneet kansaa lupauksissaan ennen vaaleja vaan jättivät hallitusneuvottelut, kun heidän vaaliteemojensa suurimmassa asiassa eli EU-politiikassa ei haluttu taipua.

Nyt jos hallitus muodostetaan häviäjien puolueista, voi kansa todeta, ettei vaaleilla ole mitään merkitystä, eikä kansan tahtoa haluta kuulla.

Jos toimitaan hyvällä moraalilla, olisi hallitusneuvottelut nyt annettava perussuomalaisille ja demareille, koska kokoomus ei ole kyennyt sitä saamaan aikaan.

Kansa odottaa jo uusia vaaleja, koska valta kuuluu kansalle ja äänestystulosta tulisi kunnioittaa, mutta toisin on käymässä, jos hallitus muodostetaankin häviäjistä eikä kansan valitsemista voittajista.

Täytyy vain toivoa, että kaikki puolueet kunnioittavat kansan mielipidettä eivätkä halua hallitukseen jos ovat hävinneet vaaleissa, vaikka heitä pyydettäisiinkin.

Kansa selvästi on kypsynyt sinivihreään päätöksentekoon.

RITVA LEHTONEN Jyväskylä, Kuohu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu