Velat hirvittävät

Veronmaksajia Jyväskylässä varmaan jo hirvittää kaupungin jatkuva velkaantuminen. On tehtävä sitä tai tätä - eikö ole enää suunnitelmia valmiina, kun eletään kuin pellossa. Näyttäkää julkisuudessa laskelma, miten tästä selvitään.

Velkalukemat ovat sellaisia, että ne generoivat itse itseään. Jäihin kaikki haihatus maankaivuusta niin satamassa kuin kirkkopuistossakin. Mammuttikoulurakennuksen valmistelu johtaa itsetuhoon: eihän mikään nykyaikana valmistettu koulu elä niin pitkää elinkaarta. Ei pystytä edes ohitustietä tekemään. Jo varmaan 10 km huipputietä on mennyt sekä omien että kolsulttien tekemiin suunnitelmiin. Yksi hyvä apu tiesuunnittelussa olisi paksumpi kynänjälki, jolloin säästettäisiin uudelleenpiirtämiseltä.

Eiköhän rautatienalituskin piirretä 10 kertaan.

Erityisen iloinen voi olla siitä, että ensin nostetaan veroaäyriä, joka on todellinen tasavero ja sitten kehdataan oikein lehdissä retostaa kuinka rahat riittää. Ehdotankin äyrin nostamista 32 prosenttiin ja kaupungin porteille matkalippurahat kaikille, jotka haluavat muuttaa johonkin muuhun kaupunkiin!

Minkä tahansa yksinkertaisen ongelman ratkaiseminen voidaan tehdä mahdottomaksi, jos ongelmaa kästellään riittävän monessa palaverissa (kts hallitusneuvottelut).

Tuottavuuden kolmas laki: kun hallinto on puhuu tuottavuuden parantamisesta, se ei koskaan puhu itsestään (kuntaliitos).

ERKKI SNELLMAN Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.