Yrittäjät kuntapoliitiikan pelinappuloina

Jyväskylän perusturvalautakunnan puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.) jatkoi (Ksml 18.1) totuuden vastaisia väittämiään palveluseteliasiassa.

Kaupungin taloudesta vastuullisena päättävänä toimielimenä valtuusto ei voi siirtää budjettivaltaa lautakunnalle. Kuntalain 14. pykälässä todetaan, että "toimivaltaa ei kuitenkaan saa siirtää asioissa, joista valtuuston on tässä tai muussa laissa olevan säännösten mukaan päätettävä".

Lain säädöstä ei siten voida ohittaa Mäkisen väitteistä huolimatta.

Palvelusetelikeskustelun ja toimielimien käsittelyssä on tullut selväksi, että demarit, vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset ovat torjuneet palveluyrittäjät ja yritysten työntekijät. On surullista, että pieniä yrityksiä poljetaan lokaan tässä politikoinnissa. Ei ihme, jos Jyväskylän työllisyysluvut eivät kohene.

Koko jupakassa on kysymys rahasummasta, joka on murto-osa perusturvan käyttämistä euroista. Onneksi kristillisdemokraattien, keskustan ja kokoomuksen päättäjät näkivät yrittäjyyden edistämisen tärkeämmäksi, kuin ideologisen politikoinnin vakavalla asialla.

Suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyessä töitä tulee riittämään niin kuntatyöntekijöille kuin palveluyrittäjille. On vain hyvästä tahdosta kiinni, miten kuntien palvelut halutaan järkevästi ja joustavimmin järjestää.

PAULI PARTANEN eduskuntavaaliehdokas (kok.) Jyväskylä, Tikkakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu