Kyllä ee naarata

Kävin kahtomassa kaamosaejan piristykseks Jyväskylän kaapunnin teatterin uusimman farssin: "Palaveluseteli - nytkö?" Kaekki aijemmattii farssit oon nähnä. Tällä kertoo ee kyllä naarattannu. Ee, vaekka piäosissa ol' puljun parraat näättelijät, ihan ite piäjehut: ol' Anterssonia, Mäkistä, Partasta, Tynjee. Tul' mieleen, ettee oes kenret männy ohjoojalta sekasi.

Aattelin, ettee se nyt vuan tuas sitä Jumalan teatteria ollu? Kovin se on minusta aenakkii traketialta tuntunna, jos sonta on ommaan ohtaan nasahtanna. Kuka liekkii ollu ohjoojana siinä? Kovin ol' sekava ja noppeetemponen. Ee kae se vuan ite Smeetsi ollu puikoissa? Koko aejan pelotti, että kohta pittää ylleesönnii ruveta kokkeellisuuven nimissä osallistummaan. Kaekki parraassa pyntissä ja selevistä päen, niin siinä aeka vaevaatunneesti irtoo "Köyhä Suomen kansa, katkoo kahleitansa, kärsimyksen malja se jo kukkuroillaan on…"

Käs'ohjelmata en raskinna ostoo, kun oon sitä mieltä, että se pittää näätelmän niin sanotusti aaveta iliman sitähii. Se ku alako kuitennii yl' hilseen männä aeka laella, niin yritin kuikuilla vähä vieruskaverin lehtistä. Kyllä ol' pientä ränttiä ja vähä kuvia.

Ja kyllä ol' raihnasen ja kärsivän näköstä se kahtojaporukka. Siinä istuissa aattelin, että tämä väkimiärä se kun väl'aejalla ryhnistää tiskille palavelua kärttämmään ja markka-aekoo muistelemmaan, niin kyllä jiäp tältä mummulta napanterit suamatta.

Minä sitä livahin puel'aejalta kottiin. Laetoin saanan piälle ja vaehoin siinä oottaissa ukille vaepat. Mielessäen arvuuttelin näätelmän loppuratkasua. Liihottaeskoon se Hämähäkki- ja Lepakkomiehen veronen Piälakimies piälakivärkkinneen paekalle? Ettee se vuan oes niitä samoja konniaisia, jotka männä vuonna yritti lapsilta joolun pilata.

SISKO JÄÄSKELÄINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu