Miksi susivaara vain maaseudulla?

On hienoaa, että edustajakollega Anne Kalmari (kesk) on rohjennut tulla kanssani samoille linjoille susiasioissa.

Olen eduskunnassa jo pitkään kiinnittänyt huomiota susien ja muidenkin suurpetojen ihmisille tuottamiin pelkoihin ja vaaratilanteisiin sekä koti- ja tuotantoeläimille aiheuttamiin vahingontekoihin.

Huolestuneet kansalaiset monilta paikkakunnilta ovat antaneet kokemuksiinsa ja menetyksiinsä liittyen perustan toiminnalleni. Monet ovat esittäneet suurpetojen siirtoa pääkaupunkiseudulle ja Brysseliin, jotta Euroopan unionin direktiivi rasittaisi kaikkia ja kaikkialla tasapuolisesti.

Olen lukuisia kertoja kysynyt, miksi suurpeto siirretään pois taajamasta ja siitä varoitetaan viranomaisten toimesta, jos samaan aikaan maaseudulla lapsiperhe, vanhus, ulkoilija tai kuka tahansa ihminen ei saa vastaavassa tilanteessa mitään suojaa petoja vastaan omassa pihapiirissäänkään. Päinvastoin on luotu lakeja ja rangaistuksia aivan kohtuuttomuuksiin, jos joku joutuu hädässään eliminoimaan suurpedon.

Olen kysynyt kirjallisilla kysymyksilläni, onko ihmishenki ja turvallisuus samanarvoinen ja tasa-arvoisessa asemassa suurpetojen osalta maamme eri osissa. Näihin en ole saanut koskaan kunnon vastausta. On vain lueteltu EU:n direktiivejä eikä muuta.

Uskon, että vastauksia ihmisten ja kotieläinten näkökulmista alettaisiin saada, jos suurpetoja siirrettäisiin vaikkapa vain Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoihin.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk.) Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu