Suvaitsevaisuudesta tuli syrjintää

Suvaitsevaisuudella voidaan tarkoittaa rasismin, väkivallan, ilkivallan tai syrjinnän kitkemistä yhteiskunnasta. Tavoite on hyvä. Suvaitsevaisuuden nimissä voidaan myös pyrkiä kaventamaan sananvapautta tai suitsimaan poliittista keskustelua.

Joulun alla rikottiin Setan Jyväskylän toimiston ikkunat. Tapaus on valitettava ja ehdottomasti tuomittava. Yhtä valitettavaa on se, että syksyllä käydystä poliittisesta keskustelusta halutaan etsiä syyllistä tähän ilkivaltaan.

"Kaikkien eduskuntavaaliehdokkaiden on syytä miettiä kahdesti, minkälaiseen toimintaan puheillaan kannustaa", Setan pj. Hannula sanoi tiedotteessaan (Ksml 26.12.). Herää kysymys ovatko poliitikot syyllisiä myös Tyrvään kirkon, Porvoon tuomiokirkon tai Viitasaaren helluntaiseurakunnan tuhopolttoon. Mikä poliittinen keskustelu on näihin tekoihin johtanut? Pitäisikö jonkun ateistin pyytää anteeksi?

Me konservatiivit kannatamme vahvaa järjestysvaltaa, jotta kukaan ei kärsisi väkivallasta. Konservatiivilla ja ikkunoita särkevällä huligaanilla ei ole mitään yhteistä.

Poliittisen keskustelun mustamaalaaminen ilkivallantekojen varjolla voi johtaa sananvapauden merkittävään rajoittamiseen. Aidosti suvaitsevaiset ihmiset suvaitsevat myös niitä, jotka ajattelevat, että avioliitto kuuluu vain miehelle ja naiselle.

Tätä ajattelutapaa tunnustavien ihmisten halveksunta, väheksyntä tai mustamaalaaminen mediassa tulisi suvaitsevaisuuden nimissä lopettaa.

Konservatiiveja on aidosti kunnioitettava, kuunneltava eikä meidän toimintaedellytyksiämme tai sananvapauttamme saa millään muotoa rajoittaa. Muuten suvaitsevaisuudesta tulee syrjintää.

ASMO MAANSELKÄ kaupunginvaltuutettu (kd.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.