Uurainenko lapsiystävällinen?

Keskisuomalainen kirjoitti ti 11.1. Uuraisten kunnan lapsimyönteisyydestä. Jutussa luetellaan lapsista kunnalle aiheutuvia ongelmia eikä juurikaan ratkaisuja. Ensimmäisenä perusteluna toimittajalla oli lasten suuri määrä kunnassa. Lapsimäärä ei kuitenkaan todistane muuta kuin halpojen tonttien olemassaolosta, lapsiperheiden tarvitessa paljon neliöitä asumiseen. Varsinkin Hirvaskangas vetää myös hyvien liikenneyhteyksien takia. Jutussa mainittu päivähoitopaikkojen lisäys paljastuu suunnitelmaksi, jossa yksityinen päiväkoti paikkaisi kunnan vajetta. Sekin suunnitelma on vielä vailla yrittäjää.

Hirvasen koulun vanhempain toimikunnassa pohdimme miten ison oppilasmäärän kanssa selvitään. Osa opetuksesta annetaan pihaparakissa viidenkymmenen metrin päässä koulurakennuksesta. Parakkeja tarvitaan vielä lisääkin. Oppilasmäärän kasvu on ollut tiedossa vuosia ja Hirvasen alakoulun oppilasmäärä on jo kunnan suurin mutta investointirahaa ei vaan kuulu. On uskomatonta kun kunnan perusturvajohtaja hehkuttaa lapsimyönteisyyttä mutta karu totuus on, että syyslukukauden alkaessa vanhemmilta kysyttiin apua koulukyytien talkoojärjestelyihin kun rahaa ei tunnu olevan. Kuitenkin Uurainen teki reilusti positiivisen tilinpäätöksen.

Todelliseen lapsimyöteisyyteen kuuluisi kunnolliset perusopetustilat ja päiväkodit. Hyvä koulurakennus toisi myös liikuntaharrastuksiin uusia mahdollisuuksia aikuisillekin. Riittävissä tiloissa voisi ehkä viritellä uutta kylätoimintaa ja opintokerhoja. Silloin lähestyttäisiin jo ajatusta perhemyönteisestä kunnasta.

ILKKA KUPIAINEN Uurainen, Kangashäkki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu