Maakuntaviesti oikealla ladulla

Keski-Suomen Hiihto ry:n uudistetut maakuntaviestisäännöt Äänekoskella osoittivat, että ollaan käännytty oikealle kehitysladulle. Osuuksien selvä lyhentäminen ja määrän vähentäminen näkyivät kilpailun tasoittumisena ja jännittävyyden säilymisenä maaliin asti.

Tämä lienee ollut tarkoituskin, joten Arto Hyytiäisen ja allekirjoittaneen vuosi sitten kirjoittamat kehitystoiveet olivat aivan oikean suuntaiset. Kolme asiakohtaa jää vielä "suureen pohdintaan".

Äänekoski osoitti 100-vuotiaan kaupungin osaamisella, että tapahtumaa arvostetaan. Kaupungin ylin johto oli sataprosenttisesti kisatunnelmassa mukana kaupunginjohtaja Hannu Javanaisen johdolla. Uunituore liikuntaneuvos Jorma Kinnunen myhäili tyytyväisenä muistellen omiakin hiihtomenestyksiään.

Kutsuvieraat olivat vastanneet kutsuun aidossa keskisuomalaisessa hengessä; mukana nähtiin mm. ministeri Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Aila Paloniemi, maakuntajohtaja Anita Mikkonen ja suunnittelujohtaja Olli Ristaniemi tahojensa uusien metsojen ojentajina.

Kuntiensa ykkösmiehiä paikalla oli tukuttain Pauli Partasen johdolla. Aluejohtajat Pekka Autio ja Petri Lehtoranta kunnioittivat myös maakuntaviestiä. Työn merkeissä viestissä olivat radio Keski-Suomen "maakuntaviestiääni" Markku Möttönen ja sanomalehti Keskisuomalaisesta urheilun esimies Ari Mäntylä sekä toimittaja Tommi Roimela.

Paikalla oli siis keskisuomalaista päätösvaltaa ja yritysedustusta kiitettävään malliin. Keski-Suomen hiihdon maakuntaviesti todellakin kiinnostaa ja herättää!

Itse kilpailut hoituivat Heikki Mäkisen ja Markku Auvisen organisoimina erinomaisesti alkupaukusta palkintojen jakoon. Lyhennetty aikataulu toimi tavoitteiden mukaisesti, kisaa oli niin jännittävää seurata, että ensimmäistä kertaa eläessäni kisamakkarat jäivät ajan puutteen vuoksi syömättä.

Mutta kaksi asiakohtaa jäi toivelistalle ensi vuoteen Saarijärvelle. Miten saadaan suuri yleisö mukaan ja miten saadaan Keski-Suomen paras hiihtäjä Matti Heikkinen kannustamaan läsnähiihtämisellään uudet tytöt ja pojat maakuntaviestijoukkueisiin ja hiihdon harrastamiseen mukaan?

Vielä jää kehityskeskustelua Keski-Suomen Hiihto ry:lle ja Keski-Suomen liitolle maakuntaviestihiihdon saamiseksi suurten yleisömassojen tapahtumaksi Keski-Pohjanmaan malliin.

Pitääkö vielä ottaa huutosakkien väliset kilpailut uudestaan käyttöön ladun varteen kannustamaan omia kuntiaan?

Toivottavasti uusia ideoita ja toteuttamiskelpoisia toimintamalleja lähdetään kehittämään entistä ennakkoluulottomammin.

ALPO KOKKONEN liikuntasihteeri Pihtipudas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu