Keljonlahti uusiutuvalle energialle

Nimimerkki "Eduskuntaanko?" (5.1.) muistaa toimeni Keljonlahden turvevoimalan suhteen tyystin väärin. Tein useita aloitteita, jotta laitoksesta ei olisi tullut turvevoimalaa.

Merkittävin niistä lienee lopullisessa äänestyksessä tekemäni vastaesitys, jonka mukaan meneteltäessä olisi päädytty voimalaan, joka olisi pystynyt käyttämään uusiutuvia polttoaineita 90 prosenttia.

Aiemmin olin jo tehnyt valtuustoaloitteen kaasutuskombivoimalasta eli laitoksesta, joka tuottaa sähkön ja lämmön lisäksi uusiutuvia liikennepolttoaineita. Lisäksi tein paljon töitä rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana, jotta Jyväskylä olisi tarkastellut päästöjään ilmastostrategian avulla.

Valitettavasti Jyväskylän valtuustossa ei juurikaan ymmärretty, mitä oltiin tekemässä. Muutokset maksavat jälkikäteen tehtyinä paljon, mutta jossain vaiheessa ne täytyy tehdä. Mitä pikemmin, sen parempi ilmaston ja maakunnan työllisyyden kannalta.

On aika lopettaa tuhoisa Pekkarisen turve- ja ydinvoimapolitiikka ja aloittaa voimakkaat toimet uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja energiansäästön edistämiseksi.

JOUNI VAUHKONEN kansanedustajaehdokas, vihreät Jyväskylä/Vantaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.